Skiskytter-Bø drømmer om ski-VM

Vinner Tarjei Bø (24) karrierens første individuelle OL-gull i Sotsji neste vinter, retter stryningen trolig blikket mot ski-VM.

Selv i en sykdomssesong – uten egentlige forutsetninger til å bli verdens beste skiskytter – peprer storebror Bø ned blinkene, sanker seirer og til og med VM-titler. Vinner 24-åringen OL-gull i Russland, vet han allerede hvordan motivasjonen til videre satsing skal krydres.

– En gang i framtiden har jeg lyst til å gå langrenn og vinne en mesterskapsmedalje eller en verdenscupseier. Det handler ikke først og fremst om langrenn, men om å sette seg nye mål for å trene best i verden, sa Tarjei Bø til NTB etter sprintseieren i Holmenkollen torsdag.

– Å ville prestere i langrenn kan føre til at jeg holder oppe treningstrykket og igjen blir bedre i skiskyting. Det kan være en måte å lokke fram ny motivasjon. Jeg føler ikke behov for å vinne 100 verdenscupseirer slik Ole (Einar Bjørndalen) har greid.

Neste ski-VM går i svenske Falun om to år. Bø erkjenner at han kjenner ekstra på langrennssulten midt under et suksessrikt ski-VM i Val di Fiemme for Norges del.

– En idrettskarriere handler mye om å mestre flere ting. Man kunne se hvor glad Petter (Northug) var over å vinne en intervallstart uten å være favoritt og uten å ha greid det før. Jeg fikk litt av samme følelse i skiskytter-VM med seier i fellesstart uten å være favoritt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2