moan (Foto: Scanpix)
moan (Foto: Scanpix)

Moan beste nordmann på åttendeplass

Magnus Moan tok innpå teten tidlig, men endte opp i en spurt med landsmann Håvard Klemetsen om åttendeplassen.

Oslo (TV 2 Sporten): Det var skuffende for Moan som gikk ut som nummer elleve etter hopprennet torsdag formiddag.

Verdenscupleder Eric Frenzel satte der bakkerekord i den store bakken i Predazzo med 138,5 meter og var overlegen også med langrennsski på bena. Han gikk alene mot mål og kunne vinke med det tyske flagget uten å se seg tilbake.

Moan klarte ikke å henge med i gruppen som jaktet sølv og bronse inn mot mål og endte til slutt som nummer åtte 57,7 sekunder bak vinneren.

– Plasseringen er ikke god nok, men i dag var jeg ikke bedre. Det holdt ikke inn. Vi har en liten tradisjon i mesterskap at marginene ikke er på vår side, sier Moan til NRK.

Norsk spurtduell
Håvard Klemetsen hoppet 135 meter og var beste nordmann med 26 sekunder opp til teten. Finnmarkingen endte i en spurtduell med Moan og endte til slutt som nummer ni.

– Utgangspunktet var helt ok, men det holdt ikke helt inn. Vi er litt for svake i slike renn og må være tøffere på den siste runden. Det vil nok løsne etter hvert, sier Klemetsen til NRK.

– Det var medalje vi hadde håpet på, men det holdt ikke inn og det er litt skuffende. Det så ut som bena stoppet. Enkelt og greit. Guttene hadde ikke noe å trå til med på den siste runden, sier trener Kristian Hammer til NRK.

Friskmeldt Kokslien
Mikko Kokslien har slitt med sykdom hele mesterskapet, men fikk starte og gikk seg opp fra nummer 18 til 11. Magnus Krog tok over 18. plassen som siste nordmann på startstreken.

– Det var beinhardt. Jeg prøvde å gå bra, men manglet den siste lille piffen. Det er ikke 11. plass jeg kom for, sier Kokslien til NRK.

Østerrikeren Bernhard Gruber spurtet inn til sølv 36,7 sekunder bak Frenzel, og Jason Lamy Chappuis kom meget sterkt på slutten og sikret fransk bronse.