norge (Foto: Åserud, Lise)
norge (Foto: Åserud, Lise)
weng (Foto: Åserud, Lise)
weng (Foto: Åserud, Lise)

Svenskene skulle knekke Weng - Weng knuste alle

– Vi kunne ikke ha søndagstur her i dag. Det hadde vi ikke tid til. Når det er Estland og Sverige som er foran, da går det ikke fort nok.

Se intervju med Weng i videovinduet over!

Heidi Weng gikk ut som første kvinne for Norge på torsdagens VM-stafett for kvinner. Feltet lå samlet en runde, men på vei ut av stadion på den andre runden smalt Norges yngste deltaker til og skaffet seg en solid luke ned til de andre konkurrentene.

– Hadde ikke tid til noe søndagstur
Dermed kunne Weng sende Therese Johaug ut med ni sekunder ned til Frankrike på andre etappe. Sverige, som i forkant hadde uttalt at oppskriften på å slå Norge var å knekke Heidi Weng på den første etappen, vekslet hele 34,8 sekunder bak den norske VM-stafettdebutanten.

– Vi kunne ikke ha søndagstur her i dag. Det hadde vi ikke tid til. Det gikk kjempesakte. Når det er Estland og Sverige som er foran, da går det ikke fort nok, sier Weng til TV 2 Sporten.

Hun innrømmer at Sveriges plan motiverte henne.

– Jeg hørte av Sverige trodde jeg var det svakeste kortet. Den får de rett i fleisen når de sier slikt om Weng. Jeg knuste dem ned i støvlene i dag.

Jeg hørte av Sverige trodde jeg var det svakeste kortet. Den fikk de rett i fleisen i dag. Jeg knuste dem ned i støvlene

Les også:Sverige vil knekke Heidi Weng

Også landslagstrener Egil Kristiansen var fornøyd med dagens debutant.

– Jeg skjønte på hun i dag at hun hadde tenkt å gjøre noe spesielt i dag. Hun er en friskus som kan gjøre de litt spesielle tingene. Det gjorde hun i dag, sier han.

Se intervju med Kristiansen under

701168

– Vi er verdens beste lag
På den andre etappen hadde Polen Justyna Kowalczyk. Den polske jernkvinnen tok umiddelbart opp jakten på Johaug og leverte en utrolig etappe. Inn til andre veksling vekslet Norge og Polen helt likt.

Johaug var likevel strålende fornøyd med gullet.

– Vi måtte få ut 100 prosent av alle i dag. Vi visste vi var favoritter, men vi taklet det, sier hun.

– Vi føler litt på det at det bare er å komme og hente gullet, men vi må ha gode ski og god dagsform. Det hadde vi i dag.

Hun legger ikke skjul på at Norge for øyeblikket er i en klasse for seg selv.

– Vi er verdens beste lag, sier hun.

701171

Enkel jobb for Bjørgen
Dessverre for Polen var ikke lagets andre løpere i nærheten av Kowalczyks kaliber, og Steira brukte ikke lang tid på å opparbeide ett nytt norsk forsprang ned til de øvrige konkurrentene. På den siste etappen fikk Marit Bjørgen en sjarmøretappe etter å ha blitt sendt ut 25,6 sekunder foran Sverige.

Det var den norske VM-dronningen aldri i nærheten av å tape og Bjørgen kunne sammen med de andre jentene juble for nytt VM-gull.

– Da jeg hadde nesten 30 sekund ved veksling, så hadde jeg kontroll. Så fikk jeg vite at Charlotte Kalla hadde tatt inn 20 sekunder. Men da tenkte jeg, 20 sekunder? Det er jo ingenting. Det er jo en prologtid. Hun åpnet hardt, men fikk det vel, sier Bjørgen.

Medaljen var også Norges 300. VM-medalje gjennom tidene og det 113. gullet.

Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)