Ski VM i Val di Fiemme 2013. Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og landslagssjef Vidar Løfshusetter gullet på 15 kilometer friteknikk i på langrennsstadion i Val di Fiemme, Italia onsdag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Ski VM i Val di Fiemme 2013. Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og landslagssjef Vidar Løfshusetter gullet på 15 kilometer friteknikk i på langrennsstadion i Val di Fiemme, Italia onsdag. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Disse går herrestafetten for Norge: - Håper vi ikke lurer oss selv

Gjerdalen inn for syk Martin Johnsrud Sundby.

Oslo/Val di Fiemme (TV 2 Sporten): 28-åringen har slitt med sykdom og blir ikke friskmeldt til fredagens konkurranse.

Det bekreftet kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund torsdag formiddag. Petter Northug fortalte til svenske journalister torsdag at Sundby står over stafetten, og torsdag tok langrennsløperen selv avgjørelsen.

Sundby har slitt med forkjølelse siden tirsdag og måtte melde forfall til onsdagens 15 kilometer. Han ble erstattet av Tord Asle Gjerdalen, som gikk inn til bronse, og det er Gjerdalen som får gå stafetten i Sundbys fravær.

- Men vi må finne i oss å ha et favorittstempel selv. Samtidig forventer vi god konkurranse fra Sverige, Russland, Sveits, Tyskland. Og Canada kan overraske

- Håper vi ikke lurer oss selv
Derme blir det norske laget bestående av Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug, som går sine etapper i den opplistede rekkefølgen. Det ble bekreftet torsdag ettermiddag.

- Vi prøver å lure alle sammen, så vi håper vi ikke lurer oss selv, forteller landslagstrener Trond Nystad etter å ha prestert gullaget.

- Men vi må finne i oss å ha et favorittstempel selv. Samtidig forventer vi god konkurranse fra Sverige, Russland, Sveits, Tyskland. Og Canada kan overraske, sier han.

- Hvorfor valgte du Gjerdalen først?

- Han gikk veldig bra på duathlon med start nummer 42 og klarte å gå seg i teten. Derfor har vi tatt ham med, sier Nystad, som ikke synes det var vanskelig å ta ut stafettlaget.

- Det var egentlig ingen vanskelige vurderinger. Vi visste at Eldar skulle gå klassisk og Petter siste etappe. I mellom der så var det hipp som happ hvem vi kunne valg.

sundby (Foto: Scanpix)
sundby (Foto: Scanpix)

- Umulig å spekulere
Martin Johnsrud Sundby må stå over stafetten på grunn av sykdom. Nystad tror ikke det svekker laget.

- Vi er i en heldig situasjon med mange løpere som går veldig fort. Men jeg mener fremdeles at dersom Martin hadde vært med på 15 kilometeren så hadde han gitt Petter kamp inn til døren, sier Nystad, før han fortsetter:

- Så det er klart om Martin hadde vært med så hadde vi hatt et bra lag. Men Tord tok bronsemedaljen og er i brukbar form han også. Jeg føler vi har et sterkt lag uansett, og jeg vil ikke spekulere i om vi hadde et bedre lag om Martin hadde gått, konstaterer han.

- Er VM over for Martin Johnsrud Sundby?

- Nei, det er det ikke. Han er på bedringens vei så får vi se de neste dagene om han er aktuell for femmila på søndag, svarer han.

DEBATT:
Hvem tror du vinner herrestafetten? TA debatten i kommentarfeltet under!