Benitez (Foto: Clint Hughes/Ap)
Benitez (Foto: Clint Hughes/Ap)

Engelske aviser spår snarlig Benitez-avgang

Etter gårsdagens utblåsning spekulerer engelske aviser i at Rafa Benitez kan ha ledet sin siste Chelsea-kamp.

Se Benitez rase i videovinduet over!

London (TV 2): Siden han tok over som Chelsea-manager for 99 dager siden har Rafa Benitez måttet tåle en konstant strøm av kritikk og sjikane fra klubbens egne supportere, og i går kveld virket det som om han hadde fått nok.

Etter en oppskriftsmessig 2–0 seier over Middlesbrough i FA-cupen langet Benitez ut mot de negative supporterne, og han kritiserte også klubbens ledelse for å ha gitt han jobbtittelen «midlertidig manager», fremfor bare «manager».

Se video: Her rabler det for Benitez

– Mister sannsynligvis jobben
Torsdag spår et samlet engelsk pressekorps en svært usikker fremtid for Benitez, som ved å kritisere klubbens supportere og klubbens eier har brutt to av fotballens uskrevne regler.

Henry Winter, fotballkorrespondent i The Telegraph, skriver at «Rafa Benitez vant en kamp, og mistet så sannsynligvis jobben», og legger til at «Chelsea og Benitez var aldri et fornuftig ekteskap». Spaltist Jeremy Wilson i samme avis skriver at «ved å gå ut så offentlig med sine frustrasjoner virker Benitez å med overlegg ha tatt seg selv til et bristepunkt med Chelsea og supporterne».

Paul Joyce i Daily Express skriver at "Ordene strømmet ut av munnen til Rafa Benitez med like mye fart og råskap som kuler fra et maskingevær. Og da han var ferdig med det ekstraordinære utbruddet hadde han mest sannsynlig lyktes i å skyte seg selv i foten".

Les også: Benitez kokte over etter cupseier: – Jeg drar ved sesongslutt

Vil ikke fortsette?

Martin Lipton, fotballskribent i Daily Mirror, går noen hakk lenger og skriver at «I går, ut av ingenting, uten noen egentlig årsak, klikket det for Rafa Benitez». Han spår også at Benitez ikke vil overleve de neste 24 timene som Chelsea-manager. «Ingen kan nå virkelig tro at Benitez ønsker å sitte ved roret på Stamford Bridge lenger,» skriver Lipton.

The Times spår også at Benitez sine uttalelser kommer til å «antagonisere Roman Abramovich», og skriver at «kun en mangel på tilgjengelige alternativer virker å gi Benitez en liten mulighet til å bli værende på kort sikt». The Guardian rapporterer at Chelseas styre vil møtes i dag for å diskutere den misfornøyde spanjolens fremtid.