Sogndals Stéphane Diarra Badji, Sogndal i aksjon i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Hønefoss. Kampen endte 0 0. (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
Sogndals Stéphane Diarra Badji, Sogndal i aksjon i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Hønefoss. Kampen endte 0 0. (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
badji
badji

Brann blar opp millioner for Austin-erstatter

Klubbene bekrefter Badji-overgang: – Klubbene er enige om en overgangssum, sier Egil Mundal, daglig leder i Sogndal Fotball.

Bergen (TV 2): Brann har sikret seg midtbanespilleren Stéphane Badji (22) fra Sogndal. Det bekrefter Sogndal Fotballs daglige leder.

– Klubbene er blitt enige om en overgang. Det er en god økonomisk avtale for oss, og det er den viktigste grunnen til at han blir Brann-spiller, sier Mundal til tv2.no.

Mundal vil ikke si noe om overgangssummen, men etter det TV 2 erfarer betaler Brann rundt sju millioner kroner for Stéphane Badji (23).

Også Brann bekrefter at klubbene er komme til enighet.

– Det eneste jeg kan si nå er at vi er blitt enige med Sogndal om en overgang for Badji, sier Rolf-Magne Walstad, Branns sportslige administrator til tv2.no.

Ønsket seg til Brann
Brann la først inn et bud på rundt to millioner kroner for midtbanespilleren. Det sa Sogndal nei til. Brann har lett etter en erstatter for Rodolph Austin siden i sommer, og var villige til å øke budet for å sikre seg midtbanespilleren.

Badji gikk ut i media og sa han ønsket seg til Brann da interessen kom frem. Mundal forteller at det ikke hadde noen avgjørende faktor for at senegaleseren nå er Brann-spiller.

– Det er ingen spillere som kan diktere hvor de skal spille. Stephane hadde to år igjen av kontrakten med oss, og han kunne godt vært her lenger, forteller Mundal.

Sogndal har betraktet Badji som den beste spilleren de har hatt på Fosshaugane.

Imponerte i Sogndal
Det har fått Brann til å se seg ut 22-åringen som erstatter for Rodolph Austin helt siden jamaicaneren gikk til Leeds for rundt et halvt år siden.

Senegalesiske Badji kom til Norge og Tippeligaen før forrige sesong. Han imponerte på midtbanen forrige sesong for Sogndal, men har før denne sesongen vært tydelig på at han ønsket å skifte klubb. Øverst på ønskelisten hans sto Brann.

Badji spilte 24 kamper fra start forrige sesong, uten å notere seg for noen mål.