SKANDALE: – Det er en skandale av arrangøren som ikke merker løypene bedre. Dette skal ikke skje i verdenscupen, sier Weng. (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)
SKANDALE: – Det er en skandale av arrangøren som ikke merker løypene bedre. Dette skal ikke skje i verdenscupen, sier Weng. (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)

Sverige vil knekke Heidi Weng

Våre svenske naboer har planen klar foran torsdagens stafett.

Torsdag går VM-stafetten for kvinner av stabelen i Val di Fiemme. Norge vant tilsvarende disiplin under VM i Oslo for to år siden, og etter resultatene så langt i inneværende mesterskap er det ingen tvil om at de norske jentene er store favoritter.

Skal ta Weng
I motsetning til Norge har Sverige hatt et blytungt mesterskap så langt. Lagets trener Rikard Grip mener at det er på første etappe svenskenes mulighet ligger dersom de skal ha muligheter til å tukte Norge på stafetten. Der stiller Norge med Heidi Weng.

– Hun gjør sin mesterskapsdebut og det er klart at det ligger et press på henne. Det har vi sett i andre stafetter på både herre- og kvinnesiden, sier han til Aftonbladet.

Les også: Følelsesladet Weng måtte tørke tårene: – Bestemor har betydd veldig mye for meg

Ida Ingemarsdotter går første etappe for Sverige. Grip håper at hun kan sende neste svenske jentene ut med et forsprang på Norge.

– Sender vi Emma Wikén ut med fem eller ti sekunder ned til Norge så kan vi ha en mulighet. Jeg tror det kan bli en nøkkel for resten av konkurransen, sier han før han avslører sitt drømmescenario.

– Det er en kamp mellom Marit og Charlotte, hvor hun tar Bjørgen på oppløpet, sier han.

Ingemarsdotter selv er heller ikke i tvil om at det er Norge som har presset på seg.

– De er så store favoritter at alle forventer at de skal vinne. Det ville vært en stor nedtur dersom de ikke lykkes. Så det er helt klart de som har presset på seg, sier hun.

Weng (Foto: YVES HERMAN/Reuters)
Weng (Foto: YVES HERMAN/Reuters)

Holder deler av uttaket hemmelig
Onsdag avslørte Norge at det er Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Heidi Weng som skal gå for Norge.

Landslagstrener Egil Kristiansen ville derimot ikke helt avsløre hvem som skulle gå hva etappe. Det eneste som er sikkert er at Bjørgen går ankeretappen, mens Heidi Weng går den første. Hvem som går andre og tredje er ennå ikke klart.