Anders Bardal (Foto: Bendiksby, Terje, © BEN)
Anders Bardal (Foto: Bendiksby, Terje, © BEN)

Bardal hoppet lengst av nordmennene

Alle de fire nordmennene leverte en grei kvalifisering til torsdagens renn i den store bakken.

Oslo (TV 2 Sporten): Anders Bardal (123 meter) og Anders Jacobsen (121) var forhåndskvalifiserte ettersom de ligger blant de ti beste i verdenscupen, men fikk en grei gjennomkjøring i Italia.

Andreas Stjernen løftet seg fra prøveomgangen og landet på 121,5 meter, fikk 127,7 og endte på en femteplass blant de som måtte kvalifisere seg. Tom Hilde endte nede på 17. plass etter et hopp på 118 meter. Han noterte 119,7 poeng.

– Som trening var dette veldig greit. Jacobsen har hatt en fin utvikling i storbakken, Stjernen har et bedre utgangspunkt enn før den lille bakken, Tom er litt av og på, men selv på relativt dårlige hopp er han ikke langt unna. Bardal hopper som en gammel, sveitsisk klokke, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Wolfgang Loitzl fra Østerrike var best i onsdagens hoppkvalifisering. Tyske Michael Neumeyer ble nummer to, Thomas Morgenstern fra Østerrike ble nummer tre og en annen tysker, Andreas Wank, knep fjerdeplassen.

Godkjent for Jacobsen
Bardal, som ble første nordmann på 47 år til å vinne VM-gull da han var best i normalbakken lørdag, hoppet lengst av de norske guttene.

– Det er litt som det har vært - i nærheten. Det er det siste lille som skal ned i kanten som mangler. Med konkurransespenning og konkurransedressen er jeg der, sier Bardal til NRK.

– Jeg må være litt tøffere når jeg skal av kanten i morgen. Denne bakken har en spesiell rytme. Man tror hoppet er lenger enn det er, det kommer fort på deg, men det bør jeg vite nå. I morgen treffer jeg, sier Jacobsen.

Første siden Tommy?
Tom Hilde, som vant kvalifiseringen foran rennet i normalbakken, fikk det ikke helt til å stemme under vanskelige forhold onsdag ettermiddag.

– Jeg merker det er en jobb som skal gjøres. Jeg må kikke litt på video og finne ut av det. Det går på rytme, sier han til NRK.

Det ble en svært tam kvalifisering. Juryen var ikke villig til å gi tilstrekkelig med fart under tunge forhold med bakvind, og Loitzls hopp på 125 meter var best. Av de forhåndskvalifiserte var sloveneren Peter Prevc lengst med sine 126 meter.

OBS! Ingen nordmann har vunnet et VM-gull i storbakken siden Tommy Ingebrigtsen i 1995.