northug wassberg_copy (Foto: Åserud, Lise)
northug wassberg_copy (Foto: Åserud, Lise)

Svensk skilegende mener Northug hadde flaks

Johan Olsson hyllet Petter Northug og skikongen fikk klem av kronprinsesse Victoria, men ikke alle svenskene lot seg imponere av gullgutten onsdag.

Oslo (TV 2 Sporten): Ordkrigen mellom Northug (27) og svenskene er velkjent.

Tidligere har onsdagens VM-vinner vært i heftig verbal krangel med Gunde Svan og slengt med leppa til svenskekongen Carl Gustaf, og nå er det Thomas Wassberg sin tur til å sende et stikk til skikongen.

– Jeg hadde Johan (Olsson) som gullkandidat. Northug hadde en «jäkla tur» som orket å fullføre. Hvis ikke hadde Olsson tatt det, sier Wassberg til Expressen.

Northug åpnet knallsterkt og hadde 6,8 sekunder ned til Olsson allerede etter 1,8 kilometer på «skrekkdistansen» 15 kilometer fri intervallstart. Avstanden økte frem til ti kilometer, men derfra til passering 11,8 kilometer tapte nordmannen hele ti sekunder. I mål skilte 11,8 sekunder mellom nummer én og to, og det var utmattet Northug som skled over målstreken.

– Det er så små marginer. Petter stivnet så det var en «jäkla tur» for hans del at han orket å holde unna og fikk de sekundene han trengte. Han sprakk ikke mer enn at han klarte det, sier Wassberg som fulgte løpet foran TV-skjermen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

700974

Sølvvinner Olsson var i motsetning til Wassberg mektig imponert over Petter Northugs gulløp.

– Jeg hadde ingen krefter igjen på slutten, og en Northug på topp er det ingen som slår. Da er han best også på intervallstart. Jeg syns han er verdens beste skiløper, sier Olsson til TV 2 Sporten.

På podiet etter gulløpet møtte Mosvik-ekspressen Sveriges kronprinsesse Victoria (35) i VM-leiren i Val di Fiemme.

– Jeg fikk en klem. Det var overraskende. Jeg stakk telefonnummeret mitt i lommen hennes, sier en flirende Petter Northug etter gulløpet.

– Jeg skal gå verdenscup i Stockholm snart. Da er det kort vei til slottet. Jeg håper på en slottsmiddag, fortsatte gullvinneren.