Nytt sjokktap for Wozniacki

Den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki røk onsdag ut av WTA-turneringen i Malaysia i første runde. Hun tapte 6-2, 6-7 (1-7), 1-6 for 186.-rankede Wang Qiang.

Verdenstier Wozniacki er toppseedet til turneringen og var enorm favoritt mot den relativt ukjente kineseren. Hun åpnet sterkt, men klarte ikke å innkassere seieren. Blant annet tapte dansken en matchball på egen serve og stillingen 6-5 i annet sett.

Settet gikk til tiebreak, som Wang vant uten problemer. 21-åringen, som er ranket nummer 186 i verden, virket ikke å bære preg av at hun vanligvis spiller på et lavere nivå.

Etter det andre settet mottok Wozniacki medisinsk behandling på banen, men det er usikkert hva som plaget danskenes tennisyndling. Hun virket fullstendig tom for energi i det avgjørende settet. Fra stillingen 1-1 tapte hun fem strake games og dermed også kampen.

Hsieh Su-wei fra Taiwan er annenseedet og tittelforsvarer i turneringen. Etter Wozniackis sjokkexit får hun trolig en langt lettere vei til å kopiere fjorårets seier.

Det var ikke første gang i år at Caroline Wozniacki tapte for en motstander utenfor topp 100 i verden. I januar måtte hun tåle nederlag mot kasakhstanske Ksenia Pervak (da 103.-ranket) i Brisbane. (©NTB)