Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com

V65 Bjerke: Høy vanskelighetsgrad!

Utbetalingspotensialet er utvilsomt høyt i V65-runden på Bjerke. En rekke åpne løp der det kan smelle. Og mange mer eller mindre suspekte favoritter som sitter på for stor andel av spillet. Det har kommet overraskelser i øst og vest den siste tiden - får vi en ny topputbetaling ikveld?

Anders Mikkelborgs V65-forslag:

Noen luringer og andre v/Morten Rustad:

V65-1: 4 MUSTOYEVSKY (30%) er en ustartet 3-årig USA-import, helt umulig å bedømme på en saklig måte. Useriøst å tillate denne type hester i de store kombinasjonsspillene. 3 RED FILLY (25%) viste forbedring på Solvalla, og fortsatte fremgangen da hun fosset til tet og klart vant sitt første sprintløp. Aktuell, selv om det er noen faktorer som bekymrer litt. 1 MILLGOER (9%) fikk ingen god start sist, for å si det pent. Travet siden helt greit etter mye dødens. Blir nok overflydd selv med bedre treff, men er kapabel nok. Et meget skummelt løp bak de tre favorittene. 2 LEMONITOR (6%) er rask og har en viss speed. Kan få et fint smygløp og er ikke helt borte om alt klaffer optimalt.

V65-2: 4 BJØRVANG PRINSEN (41%) var ute av taktene etter start sist, men holdt seg nedpå og vant tilslutt greit. Har vunnet ofte, men man skal være klar over at det har skjedd i litt enklere selskap. Husk at uspilte 8 KOR VITA (1%) hentet tillegg på Bjørvang Prinsen da sistnevnte havnet i dødens 12/12! 1 LOME PINTO (19%) feilet vekk en tid rundt 30,5/2160 i seierskampen etter noen måneders pause sist, og blir opplagt farlig om autodebuten går bra. 10 BRAGE MOLLYN (7%) og 12 HORGEN DON (4%) er vant til noe tøffere motstand enn de har her i årsdebuten, mens 4-årige 11 VIKING FAKS (6%) kanskje er den i feltet med størst potensiale. 9 MOE KRINGSJÅ (1%) har vært god etter galopp de to siste gangene, likevel er formhesten helt urørt i spillet her. Åpent løp der det er godt betalt mot favoritten.

V65-3: 5 BLEIKLIJOKER’N (54%) er i stålform, og kan vinne igjen om det klaffer med løpsopplegget. Svenske 1 ZEB HEGERO (19%) tok ned gode Anneros Erk sist, og er i meget god form nå. Kan åpne bra, men det kan jomen flere av de de utenfra også! 3 FJORD VIKKI (5%) spurtet bra uten å få kjørt for fullt etter startgalopp på Biri sist, var kraftig forbedret i andre forsøk for Steinseth. En dyktig sprinter når hun legger godviljen til – obs. mange potensielle sjokk dersom noen av de nevnte setter på bremseklossene. 12 HVALSTAD HUGIN (1%) kom greit tilbake etter å ha blitt forstyrret til galopp 550 fra mål nest sist – et løp Bleiklijoker’n vant. Var relativt hardt ute sist.

V65-4: 6 ANDY BR (45%) har kanskje en viss mulighet til å presse seg til tet etter hvert, er såpass solid at det kan gå selv fra dødens i dette laget. Med flere andre startraske hester kan det uansett bli tempo i dette sprintløpet. 3 MR FOX TROT (15%) og 2 FUX PRIDE (11%) fra bedre spor blir hovedkonkurrenter, mens både 9 DYNAMIC PROSPECT (11%) og 4 ILL SENTRY (4%) var positive sist. Uromomentet er årsdebuterende 11 CONSTANTIN W (5%), som imponerte stort i flere av fjorårets starter.

V65-5: Meget vrient løp! 3 STAFFAN PALEMA (48%) har absolutt vært positiv etter pause, men har egentlig ikke noe billig løp og er for tung favoritt. 1 MASTERY AS (9%) satt bom fast nest sist, leverte en fin siste 700 i tredjespor sist etter å ha tatt opp direkte – i et løp der det gikk sakte underveis. Kan ta teten nå. 5 BLUE MAN CHU (3%) har fått tre løp i kroppen, uten at det har sprudlet. Var tidvis knallhardt ute i fjor – hang faktisk pent med i Europamatchen på OGP-dagen – kan skrelle om det løsner formmessig. 9 I’LL BE GONE (2%) leverte et meget bra løp i mye hardere lag i V75 på Klosterskogen sist – obs.Fra tillegg var 14 SHARPSHOOTHER (8%) og 13 BIG CITY RAMBLER (9%) meget positive sist. 4 VÄSTERBO MUDCAKE (1%) satt stengt i V75 på Leangen sist, og har varslet litt form i år.

V65-6: 1 KOLNES XO (39%) er en bajas, spennende med GV Gundersen som ny og bedre kusk. Kapabel til å lede et slikt løp rundt om uten galopp. 2 LOME JOKEREN (12%) mye mer stødig, og løste kvikt bak bilen i Bergen sist. 5 SPANG JOTROLL (21%) er sterk nok til å vinne om ikke reisen blir for drøy, mens 11 STINGERS travet en rekke råsterke løp etter galopp i fjor – ofte i hardere selskap enn dette – og er helt bortglemt på usle 2%. 9 BORK FAKSEN (5%) skuffet litt sist, svinger noe prestasjonsmessig, Aldri helt borte, selv om han mangler litt på kapasiteten til noen av konkurrentene.