Kristoffersen også hjem fra junior-VM med gull

Henrik Kristoffersen kunne også reise hjem fra junior-VM med en gullmedalje i kofferten. Han kopierte Ragnhild Mowinckel og vant kombinasjonen.

Endre Bjertness klarte bronse i kombinasjonen blant guttene, så den norske fangsten i denne disiplinen ble to gull (Kristoffersen og Mowinckel), en sølv (Maria Therese Tviberg) og en bronse (Bjertness). Bedre kan det knapt gjøres.

Dermed stakk også det norske laget av med Marc Hodler-trofeet, som beste nasjon i mesterskapet. De norske løperne vant trofeet for andre året på rad og fikk 106 poeng. Østerrike på annenplass ble slått med to poeng. Det er tredje gang i historien at Norge vinner dette trofeet.

– Vi fikk tre gull-, to sølv- og to bronsemedaljer i mesterskapet i Canada, og det er meget sterkt. Framtiden for norsk alpin skisport ser meget lys ut, kommenterer sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Ved siden av kombinasjonsgullene som deles ut på grunnlag av «rennpoengene» i slalåm, storslalåm og utfor, var det unggutten Aleksander Aamodt Kilde som sikret den siste gullmedaljen i storslalåm mandag kveld.

De norske juniorene kommer til å avslutte sesongen med europacup og NM, bortsett fra Kilde som også får kjøre verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide i og med at han vant VM-gullet i storslalåm for juniorer. (©NTB)