Hedenstad tatt av banen etter 13 minutter

Freiburg-proffen Vegar Eggen Hedenstad (21) startet kampen, men fikk kun spille 13 minutter i 3-2-seieren borte mot Mainz i den tyske cupen tirsdag.

Freiburg tok seg til semifinalen takket være et vinnermål i ekstraomgangene, men fikk en verst tenkelig start på kampen. Bortelaget lå under 0-2 etter bare fire minutter, og det tok ikke lang tid før trener Christian Streich gjorde grep. Det gikk ut over Hedenstad. Den norske forsvarsspilleren ble byttet ut til fordel for Jonathan Schmid.

Hedenstad laget et frispark i farlig posisjon etter ett minutt da han satte inn en takling på Shawn Parker. Frisparkforsøket til sistnevnte ble reddet, men det tok ikke mange sekundene før Parker fikk en ny sjanse og ordnet 1-0 til Mainz.

Gjestene rakk knapt å summe seg før danske Niki Zimling la på til 2-0 fra 20 meters hold. Freiburg-forsvaret hang ikke sammen i den situasjonen.

Halvveis ut i annen omgang mistet vertene Zdenek Pospech etter å ha blitt utvist for to gule kort. Det ble vendepunktet for Freiburg. Først reduserte Ivan Santini fire minutter før slutt, mens Daniel Caligiuri utlignet til 2-2 fra straffemerket på overtid.

I ekstraomgangene var Freiburg det beste laget. Tre minutter ut i annen ekstraomgang sto Caligiuri ved bakerste stolpe og scoret 3-2 med venstrefoten. Snuoperasjonen var komplett for Hedenstads lag. (©NTB)