Tonje Angelsen (Foto: BEN STANSALL/Afp)
Tonje Angelsen (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Tonje Angelsen trakk seg fra innendørs-EM

Høydehopperen ikke klar etter operasjonen.

Høydehopperen Tonje Angelsen stiller ikke i innendørs-EM i friidrett til helgen. Hun trakk seg tirsdag, fordi hun ikke følte seg helt klar.

Angelsen var gjennom en operasjon i slutten av januar for å bli kvitt de plagene hun har slitt med i hælen i lang tid. Operasjonen var vellykket, og det har også opptreningen i etterkant vært, men likevel følte hun at det var for tidlig å stille i en så tøff konkurranse som EM.

– Tonje har selv tatt beslutningen om ikke å stille i Göteborg. Det gjelder for henne ikke å ta for store steg, for det er til sommeren, i utendørssesongen, det gjelder å prestere, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Han sier at treningen har gått veldig bra i det siste, men selv om Angelsen var en utøver det var stilt forventninger til i EM, støtter sportssjef Nilsen avgjørelsen 100 prosent.

Det betyr at den norske troppen reduseres fra 12 til 11 utøvere, men det er likevel den nest største troppen Norge har sendt til et innendørsmesterskap i friidrett noensinne.

Ezinne Okparaebo, som løper 60 meter, er regnet for å være det største norske håpet, men målet til friidrettsforbundet er to medaljer i Göteborg-EM kommende helg. (©NTB)