OVERRASKET: Øyvind Alsaker blir overrasket om John Carew signerer for Inter.
OVERRASKET: Øyvind Alsaker blir overrasket om John Carew signerer for Inter.

Hevder Carew blir tilbudt 2,2 mill. for fire måneder i Inter: – Jeg synes dette er veldig overraskende

John Carew rapporteres å nærme seg en overgang til Serie A-giganten Inter. Øyvind Alsaker er svært overrasket.

Både Football Italia og den italienske avisen La Stampa melder tirsdag at kun formaliteter gjenstår før John Carew signerer på en kortidskontrakt med Serie A-giganten Inter.

La Stampa hevder at nordmannen, som ikke har spilt en kamp siden april i fjor, vil bli tilbudt 300.000 euro – eller rundt 2,23 millioner kroner etter dagens kurs – for å spille i fire måneder for Inter.

LES OGSÅ: – Inter har invitert Carew til Italia for fysiske tester

– Som jeg sier blir jeg veldig, veldig overrasket om John signerer for Inter. Men kanskje er det slik at de tenker seg ham i en jokerrolle og som en svær mann å sette inn mot slutten av kampene.

Overrasket Alsaker
Inter har lenge vært på jakt etter en ny angriper fordi Diego Milito er ute resten av sesongen med skade. Carew er kontraktsløs og kan dermed signere gratis for klubben som gikk helt til topps i Mesterligaen under ledelse av José Mourinho i 2010.

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker blir svært overrasket dersom påstandene i italienske medier viser seg å stemme.

– Jeg synes dette er veldig overraskende. Hadde det skjedd for halvannet år siden kunne jeg ha skjønt at noen klubber ville ta sjansen på å signere ham. Han scoret tross alt over ti mål i tre sesonger på rad for Aston Villa, oppsummerer Alsaker.

– Nå er han jo såkalt free agent og med den fysikken han har nå ville jeg tenkt at det var unaturlig at en toppklubb ville prøve seg, fortsetter han.

LES OGSÅ: Carew venter på «det rette tilbudet»

HETT: ¿ Tatiana er en glede å jobbe med,
  sier fotballproffen om toppmodellen Tatiana Shamratova.
HETT: ¿ Tatiana er en glede å jobbe med, sier fotballproffen om toppmodellen Tatiana Shamratova.

LES OGSÅ: Carew til TV 2: – Jeg vil være med til Brasil-VM i 2014

– Blir det Inter så er det jo uansett et stort skritt opp i forhold til Stoke og West Ham.

Lite på treningsfeltet
Carew har vært klubbløs helt siden han ble løst fra kontrakten med West Ham sommeren 2012, og har vært mer å se på nattklubber, i musikkvideoer og på dyre resturanter det siste året enn på treningsfeltet.

– Inter må jo stille krav til Carew om han er i orden fysisk. Kan han være det nå? Carew kan umulig være særlig matchfit, konstaterer Alsaker.

Selv om Alsaker stiller store spørsmålstegn ved Carews fotballform, vil kommentatoren ikke utelukke helt at angriperen med 24 mål på 91 landskamper for Norge kan bidra i en slags jokerrolle i Inter.

– Som jeg sier blir jeg veldig, veldig overrasket om John signerer for Inter. Men kanskje er det slik at de tenker seg ham i en jokerrolle og som en svær mann å sette inn mot slutten av kampene. Jeg vet ikke. Men i den rollen har jo Carew fungert tidligere, minner Alsaker om.

– Blir det Inter så er det jo uansett et stort skritt opp i forhold til Stoke og West Ham. Han har jo ikke fått et skikkelig punktum for karrieren. I Inter kan jo Carew til og med vinne troféer, sier han.

LES OGSÅ: John Carew om feriebildene: – Alle trenger avkopling

alsaker
alsaker

Comeback for Drillos?
Alsaker tror 33-åringen har store muligheter å bli hentet tilbake i Egil Drillo Olsens landslagstropp dersom kraftspissen drar i land kontrakten med Inter.

– Hvis han kommer i form og får spilletid i Inter så snakker vi om landslaget igjen. Drillo vet hva Carew står for og er en stor fan og en Carew i form kan brøyte oss frem til Brasil i kvalikken. Men som sagt, jeg velger å være dempet optimist med tanke på om Carew vil signere for Inter eller ikke, fastslår Alsaker.

TV 2 har vært i kontakt med John Carews agent, Per A. Flod, men han ønsker ikke å kommentere overgangsspekulasjonene.

– Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte noe rundt dette. Jeg kommenterer aldri noe før det er helt klart, sa Flod til tv2.no sent mandag kveld.

DEBATT:
Er John Carew god nok for Inter? Ta debatten i kommentarfeltet under!