Bale-magi sikret Spurs-seier

Gareth Bale er nærmest ustoppelig for tiden. Mandag ble waliseren tomålsscorer og ga Tottenham 3-2 borte mot West Ham i engelsk eliteserie.

I siste ordinære spilleminutt hamret Bale til og satte inn vinnermålet i lengste kryss. 23-åringen scoret også Tottenhams første mål i London-derbyet. Bale står dermed med seks mål på de fire siste seriekampene.

Etter bare 13 minutter kunne Bale stå umarkert og slå en hard markkryper til 1-0. En slurvete pasning av hjemmelagets Guy Demel sendte ballen rett i føttene på Bale. Spurs var det beste laget i åpningen, men ledelsen varte ikke lenge.

I det 25. minutt ble Andy Carroll felt av Scott Parker i boksen, og West Ham ble korrekt tildelt straffe. Den tok Carroll selv godt på vare og banket ballen hardt i nettmaskene. Utligningen fikk fart i hjemmelaget, som gradvis tok over kommandoen i kampen.

I annen omgang fortsatte West Ham å trykke for et ledermål. Det kom til slutt da Joe Cole på vakkert vis fikk vendt seg og satte inn 2-1. På dette tidspunktet var vertene fortjent i føringen, men Tottenham husker knapt hvordan det er å tape om dagen.

Kvarteret før slutt kranglet Gylfi Sigurdsson inn 2-2. Et frispark av Bale skapte fullt kaos om ballen, men Sigurdsson fikk til slutt pirket den i nettet fra kloss hold. Flere West Ham-spillere prøvde febrilsk å rydde unna, men uten å lykkes. (©NTB)