Gullgutten fikk lønn for strevet

Første gang Anders Bardal tenkte tanken at han ville bli verdensmester var han mellom sju og ti år gammel. Søndag kveld hang gullet om halsen hans.

Medaljen fikk han av FIS-president Gianfranco Kasper og FIS-styremedlem Sverre Seeberg.

– Det var helt herlig å stå der oppe. Rått. Jeg var usikker på om jeg ville få noen flere følelser, men det føltes som en eneste stor glede, sa Bardal på Piazza dei Campioni (mesternes plass).

Endelig fikk veteranen drømmen sin oppfylt. Steinkjer-hopperen var utøveren som egentlig aldri skulle slå helt til, før han fikk en gedigen opptur under regimet til treneren Alexander Stöckl.

– Jeg var vel mellom sju og ti år gammel da jeg først tenkte tanken at jeg ville bli verdensmester. Det var planen. Men det var ikke før mellom omgangene lørdag kveld at jeg skjønte at jeg kunne bli det, gliste Bardal.

Flere har sagt til Bardal at de synes at det var ekstra fortjent at det var nettopp han som sto igjen med gullet etter seier i den lille bakken i Predazzo. Blant dem var den nevnte landslagstreneren Stöckl. Bardal vant verdenscupen sammenlagt under ham sist sesong. (©NTB)