Stjernen sikret seg sluttspillplass

Med 4-3-seier i seriekampen borte mot Rosenborg søndag knep Stjernen den åttende og siste plassen i NM-sluttspillet i ishockey.

De to lagene kjempet om retten til å få være med eliteserietabellens sju fremste lag til sluttspillet som starter 7. mars. Oppgjøret i Leangen ishall var spennende til siste slutt. Rosenborg tok ut målvakt Trevor Koenig i håp om å kjempe inn det viktige vinnermålet. Ett sekund før full tid var alt håp ute for Hasse Hanssons mannskap. Robin Syversen Olsen slo den siste spikeren i kista til trønderlaget da han scoret i tomt bur.

Joakim Erbe scoret alle Rosenborgs mål, men det holdt likevel ikke til å sikre de tre poengene trondheimsklubben trengte for å holde liv i håpet. Rosenborg ender på niendeplass på tabellen og må dermed ut i kvalifiseringsspill om videre eliteseriestatus neste sesong. Der møter trønderne blant andre tabelljumbo Tønsberg, som snudde 3-4 til 5-4-seier i tredje periode hjemme mot Storhamar søndag.

De øvrige motstanderne i kvalifiseringen blir de to beste lagene i 1. divisjon. Ringerike er allerede klare, mens Comet ligger best an til å sikre seg den siste plassen med tre kamper igjen. Haldenlaget trenger kun ett poeng til for å bli den fjerde klubben som skal spille om to eliteserieplasser.

I søndagens tredje kamp i eliteserien tapte seriemester Vålerenga 2-3 hjemme for Frisk Asker. Alle målene i kampen ble scoret i overtallsspill, og Magnus Lindahl scoret det avgjørende målet for gjestene. Frisk har dermed fortsatt muligheten til å kapre den viktige fjerdeplassen i serien. Den sikrer hjemmebanefordel i NM-sluttspillet.

Med seier over Lørenskog hjemme i siste kamp torsdag, og dersom Sparta samtidig ikke tar poeng i serieavslutningen mot lokalrival Stjernen, blir det «tigrene» fra Asker som avslutter serien som nummer fire. (©NTB)