Fortjent City-seier i toppkampen

En strafferedning av Joe Hart og flotte scoringer av Yaya Touré og Carlos Tévez ga Manchester City en fortjent 2-0-seier over Chelsea i Premier League søndag.

City var det beste laget på hjemmebane, men slet i første omgang med å skape nok press til å få ballen i mål. Chelsea hadde på sin side åpnet kampen svakt, men fikk en gyllen mulighet til å ta ledelsen da Demba Ba fikk straffespark i det 50. minutt.

Frank Lampard satte straffen nede i venstre hjørne, men Joe Hart var med på notene og leverte en flott redning. Kanskje rettferdig siden sisteskansen ikke så ut til å gjøre noe ulovlig i duellen som endte med at Ba gikk i bakken.

Vertene ble giftigere etter strafferedningen og brukte 11 minutter på å få en forløsende scoring. David Silva ga ballen til Yaya Touré, som dro seg inn i Chelsea-feltet og plasserte den elegant i mål ved lengste stolpe.

Chelsea-manager Rafael Benítez sendte inn Fernando Torres i håp om å utligne, men ble servert en ny kalddusj av Carlos Tévez i det 85. minutt. Argentineren klemte til fra 18 meter, og ballen suste opp i det venstre hjørnet.

Med 2-0 tok City inn tre poeng på byrival Manchester United, men gullkampen i Premier League synes kjørt med 12 poengs avstand mellom lagene. Chelsea vil på sin side falle til 4.-plass dersom Tottenham vinner London-oppgjøret mot West Ham mandag. (©NTB)