pulitzercurling
pulitzercurling

Team Ulsrud til topps i NM - uten skip Thomas Ulsrud

Skotske Ewan Macdonald fylte plassen til skip Thomas Ulsrud på Team Ulsrud under helgens norgesmesterskap i curling. Og skotten gikk liksågreit til topps i sitt første NM.

Skip Thomas Ulsrud var selv bortreist under helgens NM. Men det var en rutinert herremann Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson erstattet ham med.

På CV-en har Macdonald tre VM-gull og to EM-gull fra før. Og nå også et Norgesmesterskap.

Gode forhold
– Det har vært fantastisk. Jeg har hatt ei veldig fin helg. Forholdene har vært gode og jeg har kost meg her i Norge. Det var en flott gjeng å spille med, sier skotten.

Se intervju med vinnerlaget i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Regningen for Sotsji-OL blir gigantisk
LES OGSÅ: OL-byen Sotsji rammet av jordskjelv

Svae mente det ikke bydde på store problemer at det var en skotte med på laget.

– Vi visste at han har skippet selv og er tre ganger verdensmester. Det er mer det lagkjemi og om det kom til å stemme, men på en helg er vi litt mer fleksible, sier Christoffer Svae - som har blitt norgesmester seks ganger på rad.

Fikk sove
Håvard Vad Pettersson savnet ikke Thomas Ulsrud søndag morgen.

– Jeg savnet han ikke klokka syv i morges for han pleier å banke på døra ganske tidlig, så jeg har sovet godt hele helga. Men det skal bli hyggelig å få han tilbake, smiler Vad Pettersson.

– Er det fortsatt like moro å vinne NM eller er det blitt en vane, Torger Nergård?

– Jeg skal være så ærlig å si at det var morsommere første gangen, men det er fortsatt gøy. Det er fortsatt et mål i sesongen, sier Nergård.

Team Ulsrud møtte Oppdal i finalen og Team Ulsrud sleit lenge, men klarte til slutt å sikre seg seieren i Lillehammer Curling Arena.

Se intervju med vinnerlaget i videovinduet øverst!