MOT MEDALJE?: – Det var en grei lengde. Det ser bra ut, men det gjør det jo hver gang, smiler Moan til NRK.  (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
MOT MEDALJE?: – Det var en grei lengde. Det ser bra ut, men det gjør det jo hver gang, smiler Moan til NRK. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Norge starter som nummer fire i sporet

De norske kombinertgutta skuffet i hoppbakken og starter dermed 50 sekunder bak lederlaget Japan når langrennet starter senere i dag.

Det gikk ikke som Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Pål Klemetsen og Jørgen Gråbakk håpet på da hopprennet i kombinert ble avviklet søndag formiddag.

Det var dårlige forhold i hoppbakken og rennet måtte avbrytes flere ganger. Verst gikk det utover tredje omgang og midtveis måtte omgangen startes på nytt. Jørgen Gråbakk hoppet 80,5 meter og etter fire hoppere endte Norge på fjerdeplass - 50 sekunder bak lederlaget Japan. Fankrike og Østerrike starter på plassene foran.

LES OGSÅ: Moan etter skuffende langrenn: – De siste rundene var et helvete

– Jeg hadde håpet vi skulle være på skuddhold til, men akkurat nå ser det litt for langt ut, sier Pål Klemetsen til NRK etter hoppet.

Storfavoritt Tyskland skuffet også, og starter som nummer seks - 20 sekunder bak Norge.

– Må nullstille
Magnus Moan skuffet individuelt fredag med sin 17. plass, og håpet at han skulle være med å slå tilbake under lagkonkurransen. Han hoppet 94.5 meter og synes selv det er helt greit.

– Det var en grei lengde. Det ser bra ut, men det gjør det jo hver gang, smiler Moan til NRK.

LES OGSÅ: Sjokkexit for Norge i herrenes semifinale i sprintstafett

Men Moan er klar over at det gjenstår en jobb i sporet senere i dag. Langrennet starter kl. 15.00.

– Nå må jeg nullstille og starte på blanke ark, sier Moan optimistisk.

Etter fredagens renn kritiserte Moan skiene, men etter et møte håper trønderen at det skal være bedre glid i dag.

– Vi har fått orden på gliden også. Vi hadde et møte, og det er stor takhøyde hos oss, så jeg sa hva jeg mente. Vi utøvere får høre det når vi har gjort en dårlig jobb, og det samme får smørerne, sa Moan til NTB.