IKKE I SEIERSKAMPEN: Thor Hushovd ble sittende i hovedfeltet da de avgjørende bruddet gikk i Omloop Het Nieuwsblad. (Foto: DIRK WAEM/Afp)
IKKE I SEIERSKAMPEN: Thor Hushovd ble sittende i hovedfeltet da de avgjørende bruddet gikk i Omloop Het Nieuwsblad. (Foto: DIRK WAEM/Afp)

Hushovd og Boasson Hagen ble hektet av

Verken Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen var med da det avgjørende bruddet gikk i Omloop Het Nieuwsblad.

Gent / Bergen (TV 2 Sporten):

Både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen ble nevnt blant favorittene på forhånd i Omloop Het Nieuwsblad. Mens Alexander Kristoff var i outsiderkategorien.

Men ingen av dem var med da det avgjørende bruddet gikk.

Kristoff måtte bryte
Det var imidlertid lagkameratene deres Greg Van Avermaert (BMC), Geraint Thomas (Team Sky) og Luca Paolini (Katjusja).

– Jeg hadde ikke beina til å være med da bruddet gikk. Det var kaldt, og på slike dager er det ekstra små marginer som skiller, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

– Formen føltes grei, men jeg hadde en litt tung periode da bruddet gikk. Det kom på verst tenkelige tidspunkt. Da hadde jeg ikke nok krefter til å være med. Ettersom vi fikk med en mann i bruddet, så kunne ikke jeg gjøre noe annet enn å sitte i hovedfeltet resten av rittet, forklarer Boasson Hagen.

Verre gikk det for Kristoff. Han måtte bryte løpet på grunn av teknisk trøbbel.

– Jeg fikk trøbbel med sykkelen. Setet falt lengre og lengre ned for hvert brosteinsstrekk vi syklet over. Da jeg fikk byttet sykkel, så var jeg plutselig 10 km bak teten, så da var det ikke vits i å fullføre, forteller han.

Les også: Hushovd tok etappeseier: – Endelig er jeg tilbake

Måtte bremse hovedfeltet
Den norske duoen fikk i stedet i oppgave å bremse hovedfeltet.

Det gikk tidlig et brudd med ni ryttere, som tidlig fikk fem minutters forsprang på de andre.

Sylvain Chavanel tok opp jakten på dem, og fire mil før mål var han i tet.

Duo stakk
Han fikk etter hvert selskap av en gruppe med blant andre Van Avermaert, Thomas og Jürgen Roelandts.

Luca Paolini og Stijn Vandenbergh tok en sjanse og stakk fra de øvrige.

Bruddet holdt helt inn, og i spurten var Paolini overlegen. Sven Vandousselaere spurtet inn til tredjeplass. Thomas og Van Avermaert fulgte på de neste plassene.

Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Hushovd kom inn med hovedfeltet. Boasson Hagen ble best av de norske med en 17. plass. Rasch kom på 61. plass, mens Hushovd ble nummer 77.

– Med det mannskapet som vi har, så er det seier vi kjører for. Når vi ikke får til det, så er vi selvsagt skuffet. Men det er mange klassikere igjen, sier Hushovd.

Kristoff hadde mer grunn til å smile etter lagkameratens triumf.

– Det var stang ut for meg, men for laget så var det stang inn. Det var morsomt at vi vant. Det er det viktigste, selv om jeg innrømmer at dette var en nedtur for meg, sier han.