– Jeg kjørte ikke bra nok mot nest siste mellomtid. Men jeg var ikke så bra på trening her heller og har ikke helt hatt flyten.  (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)
– Jeg kjørte ikke bra nok mot nest siste mellomtid. Men jeg var ikke så bra på trening her heller og har ikke helt hatt flyten. (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)

Svindal nummer fem i Garmisch-utforen

Aksel Lund Svindal overtok ledelsen i utforcupen, men nådde ikke helt opp med 5.-plass i lørdagens renn i Garmisch-Partenkirchen.

Nordmannen var 31/100 sekund fra en plass på seierspallen. Italienske Christof Innerhofer vant foran den østerrikske duoen Georg Streitberger og Klaus Kröll.

Ikke godt nok
Svindal med startnummer 21 lå en liten stund foran Innerhofer, men tapte tid på slutten og endte 0,47 sekunder bak italieneren. Han slo fast at han ikke kjørte godt nok, men var fornøyd med at han igjen var med og kjempet i toppen.

– Jeg kjørte ikke bra nok mot nest siste mellomtid. Men jeg var ikke så bra på trening her heller og har ikke helt hatt flyten.

LES OGSÅ: Sponsorsjef og reklameguru om Aksel Lund Svindal: – Superstjerne og sex-symbol

– Viktig at jeg kjemper i alle renn
– Jeg skulle gjerne vært på pallen i dag, men det viktige er at jeg er med og kjemper i alle renn. Jeg må fortsette sånn, sa Svindal til NTB.

Streitberger overrasket ved å ta annenplassen fra startnummer 30. Det var trippelt østerriksk bak Innerhofer med Hannes Reichelt på 4.-plass.

Spansk overraskelse på kvinnesiden
På kvinnesiden tok spanske Carolina Ruiz Castillo (30) karrierens første verdenscupseier da hun vant kvinnenes utfor i franske Meribel lørdag.

Med startnummer 28 kjørte spanjolen ned til en overraskende seier. Hun hadde en annenplass i storslalåm fra 2000 som sitt beste resultat i verdenscupen før lørdagens renn. Denne sesongen var en fjerdeplass i super-G hennes beste plassering, mens hun hadde en tiendeplass i utfor.

– Fantastisk dag
– Det er en fantastisk dag. Dette er en virkelig god løype for meg. Jeg prøvde bare å kjøre som alltid, og jeg klarte det. Jeg har jobbet så hardt for dette, sa Castillo.

Spain's Carolina Ruiz Castillo celebrates at the finish area after winning an alpine ski, women's World Cup downhill race, in Meribel, France, Saturday, Feb. 23, 2013. (AP Photo/Enrico Schiavi) (Foto: Enrico Schiavi/Ap)
Spain's Carolina Ruiz Castillo celebrates at the finish area after winning an alpine ski, women's World Cup downhill race, in Meribel, France, Saturday, Feb. 23, 2013. (AP Photo/Enrico Schiavi) (Foto: Enrico Schiavi/Ap)

I mål var hun 0,20 sekunder foran tyske Maria Höfl-Riesch. Marie Marchand-Arvier fra Frankrike ble nummer tre. Hun var kun 1/100 bak annenplassen.

Castillos seier var den 12. spanske i verdenscupen noensinne. Den forrige storslalåmseieren kom ved Maria José Rienda i Hafjell i 2006.

Lotte Smiseth Sejersted endte på delt 14.-plass lørdag. Hun var et snaut sekund bak den spanske vinneren. (©NTB)