VM: Pål Golberg. (Foto: Scanpix)
VM: Pål Golberg. (Foto: Scanpix)

Pål Golberg blir Northugs makker: – Med Northug på laget er det gull som er målet

Petter Northug og Pål Golberg skal sammen jakte VM-gull på lagsprinten søndag. Det bekrefter landslagsledelsen på en pressekonferanse lørdag morgen.

Før pressekonferansen lørdag morgen var det ventet at Finn Hågen Krogh skulle bli valgt ut som makkeren til Petter Northug , men det blir Pål Golberg. Hågen Krogh ble vraket til dagens konkurranse fordi det var ventet at han skulle være i topp slag til søndagens konkurranse.

– Brutalt løp
– Personlig trodde jeg det skulle bli Finn Hågen Krogh. Golberg er ikke noe dårlig valg og er en ordentlig god sprinter, og kanskje den sprinteren med best kapasitet. Det blir spennende å se og det blir et brutalt løp. Jeg håper at Golberg restituerer såpass bra og gir Petter gode muligheter, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeseth.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst!

Pål Golberg selv er glad, men ydmyk for å bli valgt ut for å få gå sammen med Petter Northug. Søndag venter et hardkjør uten like i løypene, men Golberg sier han er klar.

LES OGSÅ: Northug overlater ingenting til detaljene: – For normale folk høres det helt latterlig ut

– Jeg er forberedt på at det kommer til å gå fort på den første etappen. Det er mange allroundere som går, men jeg er klar for utfordringen.

Det var hard konkurranse om å få gå sammen med Petter Northug, men det var altså Golberg som ble valgt ut som Northugs partner.

– Kunne like gjerne vært Finn
– Jeg er ydmyk og jeg vet at Finn like godt kunne stått her istedenfor meg. Jeg er glad det er meg og er ydmyk i forhold til det, sier Golberg.

– Jeg gjør siste forberedelsene i dag og jeg har gått lagsprint tidligere og vet hvordan det er. Jeg er forberedt på at det kan bli litt annerledes med så mange allroundere med, sier 22-åringen.

– Gull som er målet
Og ambisjonene er det ingenting å si noe på.

– Med Petter Northug på siste etappe er det gull som er målet, avslutter Golberg offensivt.

Finn Hågen Krogh blir reserve og skal forberede seg til løpet som om han selv skulle gått.