USA går til sak mot Armstrong

Lance Armstrong har ikke lyktes i å unngå søksmål fra USAs regjering. Den tidligere sykkelprofilen risikerer å bli dømt for storstilt bedrageri.

USA vil ha tilbake sponsorpengene det amerikanske postvesenet (US Postal Service), et av regjeringens egne underliggende byråer, støttet Armstrongs lag med. Fredag innrømmet Armstrongs advokat til at forhandlingene mellom partene har strandet.

– Lance og representantene hans har jobbet konstruktivt med føderale advokater de siste tre ukene. Dette for å løse saken på en rettferdig måte. Men disse forhandlingene er stoppet fordi vi er uenige om hvorvidt Postal Service har tatt skade av saken, sa advokat Robert Luskin.

– Postal Services egne undersøkelser viser at de dro store fordeler av sponsoravtalen, fordeler som overstiger mer enn 100 millioner dollar (568 millioner kroner), fortsatte Luskin.

US Postal skal ha støttet Armstrongs sykkellag med mer enn 170 millioner kroner, ifølge Ritzau. Armstrong innrømmet tidligere i vinter at han brukte doping for å vinne alle sine seirer i Tour de France i årene 1999-2005. US Postal Service var hovedsponsor for amerikanerens lag fra 1998 til 2004.

På bakgrunn av dette mener regjeringen at Armstrongs dopingbruk var bedrageri av offentlige tilskudd. Tidligere lagkamerat Floyd Landis gikk til sak mot den falne sykkelstjernen i 2010. Det er dette søksmålet USAs regjering nå slutter seg til. (©NTB)