Amin Askar
Amin Askar

Sjekk disse suserne fra Ronaldo-inspirerte Askar

Brann var centimetere fra seieren i treningskampen mot Sandnes Ulf.

La Manga (TV 2 Sporten):

I fjor høst ble Amin Askar operert i sitt høyre kne, tre uker før seriestart er det bare å konstatere at skuddfoten kan komme til å plage mange keepere i Tippeligaen denne sesongen.

- Powerplay
For selv om det ble 0-0 mellom Brann og Sandnes Ulf på La Manga hadde nok bergenserne fortjent å vinne.

Første omgang var jevn, men så tok Rune Skarsfjords menn fullstendig over. De trillet ball på rogalendingenes banehalvdel i stort sett hele andre omgang. Målene utble, selv om Askar prøvde seg flere ganger. To ganger dundret ballen i tverrliggeren da den tidligere Fredrikstad-spilleren ladet skuddbeinet fra venstre. I tillegg hadde Tomasz Sokolowski en avslutning som gikk i stolpen.

Se de store Brann-sjansene og intervju med Askar i videovinduet over.

- Vi skulle gjerne vunnet i dag. Jeg synes vi var veldig god, det så ut som powerplay til tider her. Vi hadde mye ball, og de to tverrligger-skuddene... Jeg skulle gjerne hatt de i mål, men det viktigste er at de går inn når serien starter mot Vålerenga i første kamp, sier Askar til TV 2 Sporten.

Trenger ikke tilløp
Da han Brann-debuterte forrige sesong ble skuddbeinet hans raskt et samtalemne i fotball-gale Bergen. Askar sier han ikke merker noe til operasjonen han gjennomførte på tampen av fjoråret.

- Jeg har trent beinet godt opp igjen, har ikke tapt noe der. Skuddene skulle bare vært litt lavere, så hadde det vært to mål i dag.

- Trenger du ikke tilløp når du skyter?

- Nei, det går kanskje litt på skuddteknikken. Det er kanskje litt mer overraskende når jeg står stille og skyter. Da er det ikke forventet. Jeg føler ikke at jeg trenger tilløp, sier Askar.

- Jeg klarer ikke å beskrive teknikken min. Jeg treffer der jeg treffer på ballen, og da kommer det sånne dupp-skudd, sier Askar.

Ser på Ronaldo
Han sier han studerer og lar seg inspirerere av noen av de beste skytterne i verden, som for eksempel Cristiano Ronaldo.

- Det er vanskelig å kopiere folk, men du prøver jo hele tiden å bli bedre på ting, når du ser på TV og sånn, hvordan de utvikler seg. Jeg prøver å følge med på trendene, og øver på sånn ting, forklarer han.

Rune Skarsfjord var meget fornøyd med hvordan Brann fremsto mot Sandnes Ulf:

- Det var veldig mye bra i dag, mange av kombinasjonene våre satt bra. Vi så bra ut både offensivt og defensivt. Kun målene manglet. Amin må begynne å skyte litt bedre, fleiper Brann-treneren.