SPISER HEST: Eyvind Hellstrøm disker opp med hestekjøtt, eller biff med løk, som han kaller det, på
SPISER HEST: Eyvind Hellstrøm disker opp med hestekjøtt, eller biff med løk, som han kaller det, på "Senkveld". (Foto: Senkveld )

Eyvind Hellstrøm avslører i «Senkveld»: – Ingen visste det var hestekjøtt

TV-kokken serverte hest til restaurantgjester på 60-tallet.

På 60-tallet var Eyvind Hellstrøm lærling på Grand Hotel i Oslo. Der var det en ting folk løp mann av hus for å få servert: biff med løk.

– Kjøttet var utrolig mørt og godt. Det ingen visste var at det var hestekjøtt, avslører Hellstrøm.

Plutselig strammet det seg til, og kjøkkensjefen kunne ikke få tak i mer hestekjøtt. Restauranten måtte gå over til å bruke ku, kvie og okse, som alle andre. Da haglet klagene inn fra gjestene.

– De mente kjøttet var hardt og seigt. «Dette må jo være hest!», sa de. Men det var jo motsatt, ler Hellstrøm.

– Hestekjøtt en delikatesse

For Hellstrøm er hestekjøtt en delikatesse. Ifølge TV-kokken finnes det ikke mørere kjøtt enn hestekjøtt.

De siste ukene har hestekjøtt vært på alles lepper, etter at det ble påvist hestekjøtt i frossenvarer. Hellstrøm understreker at feilmerking er en uting, og at han er i mot alle former for ulovlig merking av innhold i frossenprodukter.

Slik skal Mattilsynet spore opp hestekjøttet

– Hvorfor er vi skeptisk til å spise hest?

– Vi ser på hest som kjæledyr. Det samme gjelder kanin og hund. Men i Frankrike, for eksempel, er det helt vanlig å spise hest.

Sender melding til hestejenter

Eyvind Hellstrøm er aktuell med TV 3-programmet «Hellstrøm inviterter». Fredag (22.februar) gjester han «Senkveld» på TV 2. Etter å ha servert for hestekjøtt på tv, sender kokken en melding til alle hestejenter:

– Jeg er glad i hest når de er i live. Og når de ligger på tallerkenen. Sånn er verden.