SolskjærWeb (Foto: Nesvold, Jon Olav)
SolskjærWeb (Foto: Nesvold, Jon Olav)

Solskjær til BBC: – For tidlig å dra til England

Molde-treneren og United-legenden sier at han ikke har det travelt med å komme seg til Premier League.

I et ferskt intervju sier Molde-treneren at han ikke har det travelt med å komme seg til England, og at akkurat for øyeblikket er familielivet viktigere.

– Vi er som familie blitt enige om at vi vil fortsette å bo i Norge. Det er litt tidlig å returnere, og for øyeblikket koser vi oss her, sier Solskjær til BBC.

Les også: Lagkompisene hyller Solskjær: – Han kommer til å lede et lag i England.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SolskjærFergieWeb (Foto: Holm, Morten, © HALV)
SolskjærFergieWeb (Foto: Holm, Morten, © HALV)

Kristiansunderen sier samtidig at når han en dag tar steget opp til å trene en engelsk klubb, vil blikket hans alltid være rettet på gamleklubben.

– Jeg tror alle spillere som har spilt for Manchester United og har en manager i dem vil ha det som et ultimat mål. Selvfølgelig er det drømmen, men jeg sier ikke at det er realistisk.

Les også: Sir Alex Ferguson til TV 2: - Solskjær vil få muligheten i England.

Nordmannen, som selv rangerer det å score to mål mot Newcastle med sønnen på tribunen i 2006 som sitt største øyeblikk i United-drakta, sier at han enda har en lang vei å gå før han kan følge i Fergusons fotspor.

– Å spille under han var både inspirerende og motiverende. Du var redd for å skuffe han, og du vil gjøre det bra fordi han fortjener det. Da vi vant Champions League i 1999 husker jeg at jeg tenkte: «dette fortjener han».

Kanonstart på karrieren
Ole Gunnar Solskjær har fått en kanonstart på trener-karrieren. På to år i Molde kan han vise til like mange ligagull, og etterhvert vil det bli naturlig å se til utlandet for nye utfordringer.

39-åringen, som selv spilte i England for Manchester United i elleve år, har det siste året vært et hett navn når noen av de engelske klubbene skal skifte manager. Først ble han tilbudt Aston Villa-jobben i mai i fjor, før han også ble nevnt da Blackburn så seg om etter en ny manager i oktober. Sistnevnte jobb endte som vi vet til slutt hos Henning Berg som senere fikk sparken.

Les også: Ståle Solbakken tror tiden for manager-dynastier kan være over.

Også United-manager Sir Alex Ferguson har tidligere gått ut og spådd sin tidligere disippel en lysende manager-karriere.

– Ole Gunnar hadde alltid planer om å bli værende i fotballen. Derfor forberedte han seg i ung alder på en rolle som trener eller manager. Så han hadde bedre forutsetninger for å lykkes bedre enn mange andre, sa Ferguson i fjor.

Les også: Ferguson: – Solskjær har alt som skal til.