Beckham – Barton kan bli kampen i kampen

David Beckham debuterer trolig for Paris Saint-Germain i søndagens hatoppgjør mot Marseille. Det kan utløse en egen midtbanekrig mot rebellen Joey Barton.

De to engelskmennene er fargeklatter i fransk fotball, men bortsett fra opphavsland har midtbanespillerne lite til felles.

– Vi er totalt forskjellig typer, Beckham og jeg. Det tar jeg som et kompliment. Jeg liker litt positiv medieomtale iblant, men ikke all innblandingen i privatlivet, sa Barton tidligere i uken.

Han har omsider spilt seg til fast plass på Marseille-laget etter å ha startet låneoppholdet fra Queens Park Rangers med 12 kampers suspensjon. Søndag skal Bartons lag forsøke å knappe inn på serieleder PSGs forsprang i en tøff bortekamp.

PSGs stjernegalleri blir stadig mer samspilte, men tapte 2-3 for Sochaux sist serierunde. De jakter sitt første ligagull siden 1994 og fører an med 51 poeng mot tredjeplasserte Marseilles 46. Joey Barton insisterer på at David Beckham ikke er mannen å se opp for selv om han skulle få sin debut for hovedstadsklubben søndag.

– Jeg mener ikke å være frekk, men han er ikke så skummel som da han spilte i Premier League. PSG har mange stjerner, og Beckham er den siste av dem, men på banen er han ikke vår største bekymring. Det ville vært naivt av oss å fokusere på ham, sa Barton. (©NTB)