VIL SKAPE FRED: Barcelona håper at en kamp mot et lag sammensatt av palestinere og israelere vil bidra til fred i Midtøsten.
VIL SKAPE FRED: Barcelona håper at en kamp mot et lag sammensatt av palestinere og israelere vil bidra til fred i Midtøsten.

Barça vil bidra til fred i Midtøsten

Den spanske storklubben Barcelona vil forsøke å hjelpe til med å løse konflikten mellom Israel og Palestina.

Barcelona beskriver seg som «mer enn en klubb» og har i flere år samarbeidet med FNs veldedighets-organisasjon Unicef.

LES OGSÅ: Milan sendte Barcelona nervøse hjem

Nå håper klubben å kunne bidra til en løsning på konflikten mellom Israel og Palestina i Midtøsten, skriver Aftonbladet.

– Vi tror helhjertet at en Barça-kamp i samarbeid med Israel og Palestina kan hjelpe til med å bygge det som kreves for å kunne leve i fred sammen.

Vennskapskamp i sommer
Tanken bak prosjektet er å arrangere en vennskapskamp mellom Barcelona og et lag sammensatt av israelere og palestinere i sommer.

Går alt etter planen vil kampen bli spilt 31. juli.

Klubbpresident Sandro Rosell har allerede diskutert vennskapskampen med Israels president Shimon Peres og lørdag denne uken skal han treffe Palestinas president Mahmud Abbas og formann for Palestinas fotballforbund Jibril Rajoub for å spikre planene.

– Vi tror helhjertet at en Barça-kamp i samarbeid med Israel og Palestina kan hjelpe til med å bygge det som kreves for å kunne leve i fred sammen. Barcelona vil hjelpe til med å bygge forståelse og harmoni mellom det israelske og palestinske folket med sport og utdannelse, sier Rosell ifølge nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ: Barca-spillerne skylder på italiensk «potetåker»

Lionel Messi. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Lionel Messi. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Fotball skaper fred
Målet er at Barcelonas vennskapskamp mot et lag sammensatt av spillere fra Israel og Palestina skal bli en årlig tradisjon.

– I Israel, som i resten av verden, har Barcelona tusenvis av fans. Fotballen overkommer barrierer, den eliminerer rasisme og gir oss anledning til å konkurrere som venner fremfor å slåss på grunn av uenigheter, sier Israels president Shimon Peres til AP.

– Fred skapes mellom folk, ikke bare regjeringer, og akkurat som våre barn så elsker barn i Palestina Barcelona, fortsetter den mektige presidenten.

Ifølge den israelske avisen Yedioth Ahronoth forventes det at Barcelona stiller med sine største stjerner, inkludert Lionel Messi, i den planlagte kampen i sommer.