Siri Nordby   Ole Martin Årst (Foto: Håvard Solem/TV 2)
Siri Nordby Ole Martin Årst (Foto: Håvard Solem/TV 2)

Her er TV 2s nye fotballeksperter

Begge la opp i høst, nå er de klare for ekspert-roller på TV 2-laget.

Siri Nordby og Ole Martin Årst er TV 2 Sportens ferskeste signeringer før Tippeligaen 2013 sparkes i gang.

- Viktige forsterkninger

- TV 2 skal være den viktigste avsenderen av norsk fotball også i de kommende sesongene. Siri og Ole Martin er viktige forsterkninger i så måte. De er flotte typer med sterke cv-er, og kommer med ferske erfaringer fra norsk fotball. De vil supplere den miksen vi allerede har i vårt fotballmannskap på en flott måte. Vi er stolte og glade for å ha dem på laget, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

TV 2 sender i år to kamper fra hver runde i Tippeligaen - fredagskampen på TV 2 Zebra og søndagskampen kl. 19.00 på TV 2. I tillegg blir det én kamp fra hver Adeccoliga-runde, samt kjente og kjære programmer som «FotballXtra», «Fotballkveld» og «Matchball mandag». Nordby og Årst blir primært å se i «FotballXtra» og «Fotballkveld».

Adrenalin-kick

Nordby la opp i høst etter å ha spilt for Røa siden 1996. Nå gleder den tidligere midtstopperen seg til nye utfordringer i tv-studio.

- Jeg ser frem til å ta fatt på min nye rolle som fotball-ekspert på TV 2. Når man har lagt opp som spiller får man søke adrenalin-kick på andre områder. Jeg har prøvd meg litt i «FotballXtra: Europa» på TV 2 Sport tidligere, og jeg synes det er gøy å være i TV 2-miljøet. Det er en hyggelig gjeng, og jeg har blitt tatt veldig godt i mot, sier Siri Nordby.

Cupfinalen i fjor høst var Ole Martin Årsts siste kamp i Tromsø-drakta. Han har også spilt i Tippeligaen for Start, samt hatt utenlandsopphold i de belgiske klubbene Anderlecht, AA Gent og Standard Liège.

- Tv-jobben blir interessant og spennende, og jeg gleder veldig over overgangen til «den andre siden». TV 2 Sporten er med på å prege norsk fotball, og jeg gleder meg til å bli en del av den satsingen - det motiverer og trigger meg, sier Årst.

Siri Nordby og Ole Martin erstatter Henning Berg og Tor Ole Skullerud.

- Siri og Ole Martin er denne sesongens to første signeringer for TV 2 Sportens del, og så håper vi å kunne presentere to til før seriestart, sier Vegard Jansen Hagen.

TV 2_fotballprofiler (Foto: Håvard Solem/TV 2)
TV 2_fotballprofiler (Foto: Håvard Solem/TV 2)