gullfeiring copy (Foto: Åserud, Lise, © LIA)
gullfeiring copy (Foto: Åserud, Lise, © LIA)

VM-vrakede Chris Jespersen avlyste sofaboikott

– Jeg klarte ikke å la være, sier 29-åringen etter Norges fantastiske laginnsats på 15-kilometeren.

Chris Jespersen gikktil frontalangrep på landslagsledelsen etter VM-uttaket for en måned siden.

– Hvis det ender opp med at Northug ikke går 15 km skøyting i VM, og at Gjerdalen eller Eliassen får gå, så sitter jeg ikke akkurat og smiler foran tv-en. Da gidder jeg ikke å se på, smalt det fra Jespersen.

Bakgrunnen for kraftsalven var at Jespersen mente seg forbigått etter flere sterke resultater forut for uttaket.

Men på onsdagens intervallstart måtte han se superreserven Tord Asle Gjerdalen overraske alle og ta bronsen etter et fantastisk løp – som en forbannet Jespersen i januar hadde varslet at han ikke skulle se.

– He he, jeg må nok si at jeg satt og så på, sier Jespersen når TV 2 Sporten ringer for en kommentar.

Heier fra stua
– Jeg klarte ikke å la være. De gikk imponerende, sier Jespersen, som bedyrer at han nå har lagt laguttaket bak seg og heier frem kompisene sine fra sofakroken.

– Det kriblet så klart i beina, men jeg synes det var morsomt å se på også. Jeg har gode kompiser der nede og jeg satt ikke avslappa i sofaen, for å si det slik, sier Jespersen.

29-åringen ville vært en kandidat til å erstatte medaljehåpet Martin Johnsrud Sundby – som meldte forfall på grunn av sykdom foran løpet. I stedet måtte Jespersen se Gjerdalen skøyte seg frem til pallplass og VM-medalje.

– Jeg så ikke den komme. Det var vel kanskje ikke så mange andre som så den komme heller. Det var helt rått, sier Jespersen.

Les også:Northug-oppvisning på «skrekkdistansen»

Se intervju med Gjerdalen (artikkelen fortsetter under videovinduet):

700966

Topp 10
Han spekulerer i at skiene utgjorde en forskjell for lagene, og peker på russernes svake plasseringer på resultatlisten. Selv tror han en topp 10-plassering hadde vært innen rekkevidde om han selv hadde vært med. Sjur Røthe endte på en sterk femteplass, mens Finn Hågen Krogh bare ble nummer 31.

– Jeg tror nok at jeg hadde vært inne på topp 10 på en god dag med gode ski. Det var synd med Krogh. Jeg tror nesten han hadde litt dårlige ski. Han åpnet bra, men etter fem km hadde han plutselig tapt mye tid, analyserer Jespersen.

Les også:Dæhlie raser mot dopingdokumentar

OL-drøm
Skånevikingen medgir at han ikke har vært like på hugget etter VM-vrakingen og at det har skortet litt på motivasjonen. Men de norske prestasjonene i Val di Fiemme inspirerer – og mesterskapsdrømmen lever fortsatt.

Nå er en landslagsplass foran OL i Sotsji det neste store målet.

– Jeg prøver nå å gå så fort jeg kan, og håper å komme til et mesterskap en gang. Nå er OL såpass nærme også, sier Jespersen.