Anders Bardal (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Anders Bardal (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Anders Bardal
Anders Bardal

Bardal: – Jeg var kanskje den største motstanderen da Stöckl fikk jobben

Anders Bardal forteller om formutviklingen under Alexander Stöckl og medaljeambisjonene i VM.

Anders Bardal (30) fikk endelig betalt for mange års hardt arbeid i 2012. Steinkjær-hopperen, som i flere år hadde slitt med svake og varierende resultater i bakken, slo til og tok sammenlagtseiren i verdenscupen i 2012.

– Det har vært tålmodig arbeid i mange år. Hele tiden med troen på at jeg kan bli bedre og bli en av de beste. Det viser seg at hardt arbeid var det som gjorde utslaget, sier Bardal til TV 2 Sporten.

– Jeg har aldri tenkt på å gi meg med skihopping. Jeg har hele tiden hatt motivasjonen og ønsket om å blir bedre. Gløden for skihopping har alltid vært stor.

Se hele intervjuet med Bardal i videovinduet øverst på siden!

– Var kanskje den største motstanderen
Vendepunktet kom for alvor for Bardal da Mika Kojonkoski forlot det norske landslaget - inn kom en fremadstormende østerriker. I starten var Bardal skeptisk til Alexander Stöckl.

– Jeg var kanskje den største motstanderen av Alexander Stöckl da han fikk jobben. Jeg var skuffet, lei meg og litt forbannet. Jeg hadde sett for meg at assistenten til Mika, som hele tiden hadde vært min trener i Trondheim, skulle få den jobben, sier Bardal.

Bardal innrømmer at tanken om å gi seg med hopping streifet ham, men det var aldri aktuelt. Etter å ha ytret sin skepsis til den nye landslagstreneren i media, gikk Bardal direkte til Stöckl og forklarte hva han mente. Det gjorde sitt til at de to fikk en god start.

– Han kom med en ny filosofi. Jeg bestemte meg for å gjøre det. Det tok lang tid. Jeg brukte hele sommeren i fjor – jeg hadde noen gode hopp, men det varierte veldig, sier Bardal, som måtte vente på formutløsningen.

– Så fikk jeg en god følelse utover høsten. Jeg begynte å få svar, da ballet det bare på seg. Siden det har det stort sett vært veldig bra.

UMIDDELBAR SUKSESS: Alexander Stöckl kunne smile da Anders Bardal tok seieren i verdenscupen i 2012. (Foto: Lovric, Primoz, © PL / LOCH)
UMIDDELBAR SUKSESS: Alexander Stöckl kunne smile da Anders Bardal tok seieren i verdenscupen i 2012. (Foto: Lovric, Primoz, © PL / LOCH)

Les også: Derfor blir de norske VM-hoppdressene sydd i rødt
Les også: Bli med på en intimkonsert med Stöckl

Sikter mot medalje i VM
Sammenlagtseier i verdenscupen i 2012 ble resultatet for Bardal. Sesongen ga ham også fire av hans fem foreløpige enkeltseiere i verdenscupen. Nå står VM i Val di Fiemme for tur - der kan Bardal ta sin aller første individuelle mesterskapsmedalje om alt klaffer.

– VM er et av sesongens store mål. Jeg har høye forventninger til meg selv. Jeg har satt opp noen knallharde mål i løpet av sesongen, VM er ett av dem. Jeg har ikke plan om å reise til Val di Fiemme som resultatfyll, sier Bardal.

– Dersom jeg tar med meg to medaljer hjem, da er jeg fornøyd.