pensjon 1024
pensjon 1024

Slik sikrer du deg superpensjon

Dette må du gjøre for din aldersgruppe.

Ordet pensjon vekker kanskje ikke lidenskapelige tanker hos de fleste. Men det er definitivt et forhold vi bør gå inn i tidligst mulig, og det er et forhold som varer livet ut.

1 av 2 uvitende

Derfor har vi i «God morgen Norge» viet tid til nettopp pensjon, slik at du kan finne ut hvordan du kan sitte igjen med mest mulig penger når pensjonistlivet plutselig en dag er der.

Hilde Wærness Jensen fra Statens pensjonskasse svarer på dine spørsmål om pensjon.
Hilde Wærness Jensen fra Statens pensjonskasse svarer på dine spørsmål om pensjon.
Nedenfor finner du innslag med Hilde Wærness Jensen, seksjonssjef for bedrift og marked i Statens pensjonskasse, som guider deg gjennom «pensjonsskolen».

For om du synes at pensjon er komplisert, så trøst deg med at du ikke er alene. Annenhver nordmann vet ikke hva de får i pensjon.

Les også: Nettprat med Hilde Wærness Jensen

«Pensjonsskolen»

«Pensjonsskolen» del 1: Innledning

Her vil du få vite hvordan pensjonssystemet er bygd opp i Norge, hvilke begreper man burde kunne og informasjon om de ulike tjenestepensjonsordningene.

Les også: Pensjon 20+

«Pensjonsskolen» del 2: 20 - 35 år

Her går vi gjennom kjennetegn og problemstillinger knyttet til de som er mellom 20 og 35 år. Når bør man begynne å tenke på pensjon? Hva med de som er under utdanning, og ofte med sporadisk inntekt - Hvordan påvirker dette pensjonsopptjeningen? Hva med boliglån?

698387

Les også: Pensjon 30+

«Pensjonsskolen» del 3: 36 - 55 år

Hva bør de som er i denne målgruppen være spesielt oppmerksomme på? Hva bør man tenke på om man ønsker å bytte jobb? Skal man vurdere AFP? For de som allerede har 15 år bak seg i arbeidslivet - er det for sent å påvirke hva man vil få i pensjon?

698388

Les også: Pensjon 40+

«Pensjonsskolen» del 4: 56 - 62 år

De viktigste spørsmålene til denne aldersgruppen er: «Når har jeg råd til å gå av med pensjon», «Hva får jeg i pensjon» og «Hva lønner seg».

698645

Les også: Pensjon 50+

«Pensjonsskolen» del 5: Dagens pensjonister og oppsummering

Hva kan man generelt råde pensjonistene til, kan de påvirke pensjonen sin nå, eller er det for sent, og hvordan påvirkes pensjonen om man går av som 62-åring eller 67-åring?

Les også: Pensjon 60 +