Didrik Tønseth (Foto: SCANPIX)
Didrik Tønseth (Foto: SCANPIX)

Didrik Tønseth har fått akutte ryggproblemer

21-åringen er uaktuell til lørdagens duathlon.

Den norske troppen er på plass i Val di Fiemme og er i ferd med å legge ned de siste forberedelsene før VM starter med sprint på torsdag.

På onsdagens pressetreff kunne landslagssjef Vidar Løfshus fortelle at unggutten Didrik Tønseth (21) har fått problemer med ryggen.

– Han har fått akutte ryggproblemer. Hvor alvorlig det er vet vi ikke, vi har ikke helt oversikten, sa Løfshus på onsdagens pressekonferanse.

Tønseth er dermed uaktuell til lørdagens duathlon, der det norske herrelaget stiller med fem løpere på start. Byåsen-løperen etter planen skulle gått lørdagens øvelse.

– Vi hadde noen hurtighetsdrag nede på stadion i går, så kjente jeg kjente at det var litt småvondt. Det gikk fint an å fullføre økta, men så kom jeg hjem, ble kald og la meg på senga. Da jeg skulle opp igjen så kjente jeg at noe hadde skjedd. Jeg er ikke i stand til å gå på lørdag, så får vi se hvordan det blir, sier Tønseth til TV 2 Sporten.

Se intervju med Tønseth i videovinduet øverst på siden!

Tønseth sier at smertene sitter rett under skulderbladet og at det er et slit å komme seg ut av senga.

– Det verste er kanskje at jeg ikke får trukket pusten før det blir vondt. Så mye har jeg ikke trent i år at jeg kan går for halv maskin, sier han.

Les også: Ekspertene spår norsk gullfest i VM
Les også: Cologna dropper VM-sprinten

Situasjonen rundt Tønseth overvåkes nå i de kommende dagene.

– Vi får se om vi får fikset ryggen i løpet av de nærmeste dagene. Dersom det ikke går, så drar han hjem til Norge, sier Løfshus.

En eventuell MR-scan for å finne ut hva problemet er vil skje i Oslo, opplyser Tønseth. Men slik det ser ut nå er ikke han i stand til å dra tilbake til Norge.

– Sånn som det er nå, så tror ikke jeg at jeg er i stand til å sitte på et fly. Må første komme i form til å komme hjem så får vi se da, sier Tønseth.

Laget til duathlon tas ut på fredag kl. 16.00 sier Løfshus.