HJEMME ETTER VM: Tarjei Bø var i godt humør da han landet på Gardermoen etter mesterskapet i Nove Mesto.
HJEMME ETTER VM: Tarjei Bø var i godt humør da han landet på Gardermoen etter mesterskapet i Nove Mesto.

Spåmann Bø før ski-VM: – Tror de tar like mange gull som vi

Skiskytterne landet på Gardermoen mandag etter et magisk VM i Nove Mesto.

Gardermoen/Bergen (TV 2 Sporten): De norske skiskytterne var endelig tilbake hjemlig jord etter halvannen intens uke i Nove Mesto. I løpet av verdensmesterskapet i Tsjekkia rasket våre beste menn og kvinner til seg åtte gull, to sølv og en bronse i det som ble tidenes beste mesterskap i norske øyne.

– Vi er litt lei snø nå, men jeg så det snødde her i Oslo så vi får håpe at det er sol og sommer på Lillehammer, sier Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

Duoen Bø og Hegle Svendsen stod for fire av Norges individuelle medaljer, i tillegg til at de begge var med på laget som gikk inn til gull på både miks- og herrestafetten. Nå venter velfortjent hvile på Lillehammer, før verdenscupsirkuset ruller inn i Holmenkollen 27. februar.

– Nå blir det late dager. Det blir i alle fall ikke vekkerklokke og det blir mange timer i sofaen - bare nyte det og slappe av, sier Bø.

– Det blir deilig å se på TV og bare kose seg, sier Hegle Svendsen.

Se intervju med Bø og Hegle Svendsen i videovinduet øverst på siden!

Les også: Lege om Bøs gull-comeback: – Imponerende og uvanlig
Les også: To norske fellesstartmedaljer: Gull til Tarjei Bø

Mens skiskytterne starter opp igjen med renn i Kollen etter en drøy uke med konkurransefri, har VM i Val di Fiemme rukket å bli en drøy uke gammel. Hegle Svendsen har stor tro på at «langrennsfolket» kan videreføre den norske gulljubelen.

– Vi må si lykke til. Håper at de tar over der vi slapp, sier Hegle Svendsen.

– Er det mulig?

– De har jo litt flere distanser, så de har jo alle tiders mulighet til å slå oss, flirer Bø, som legger press på de norske langrennsløperne.

– Jeg tror de får like mange gull som oss.

Etter å ha slitt seg gjennom kilometer på kilometer i Tsjekkia, ser Bø fram til å følge begivenhetene i ski-VM fra sofakroken.

– Vi vet jo hvordan de har det når det står på som verst. Det har vi vært gjennom i en uke nå, så det er klart det blir godt å slenge beina på bordet og kjenne på den smerten de føler ute i løypa, sier Bø.

Hvor mange gull tror du langrennsløperne tar i VM i Val di Fiemme? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!