OPTIMIST: Thor Hushovd ser lyst på resten av sesongen etter den oppløftende etappeseieren i Tour du Haut Var.  (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)
OPTIMIST: Thor Hushovd ser lyst på resten av sesongen etter den oppløftende etappeseieren i Tour du Haut Var. (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)

Hushovd sikter mot sesongens andre seier: – Jeg føler meg sterk nok til å vinne

Nå starter klassiker-sesongen. Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Thor Hushovd kjemper om seier i helgens Omloop Het Nieuwsblad.

Til helgen starter sykkelsesongen for alvor med blant annet Kuurne-Brussel-Kuurne og semi-klassikeren Omloop Het Nieuwsblad på programmet. Flere av våre sykkelyndlinger blir å finne på startstreken i de to belgiske rittene.

Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Gabriel Rasch blir å finne i Omloop Het Nieuwsblad på lørdag, mens Boasson Hagen og Kristoff også tar turen til Kuurne-Brussel-Kuurne på søndag.

Optimistisk Hushovd før helgen
Etter en tung start på sesongen med fiasko i Tour de San Luis, slo Hushovd knallhardt tilbake med etappeseier og femteplass sammenlagt i forrige ukes Tour du Haut Var. Det har lettet litt av presset på oksen fra Grimstad etter nedturene forrige sesong.

– Det var veldig ålreit å få tidlig svar. Det fikk roet ting ned for min egen del. Det har vært en lang vei for å komme dit, sier Hushovd til tv2.no.

Thor Hushovd (Foto: privat)
Thor Hushovd (Foto: privat)

Les også: Hushovd tok etappeseier: – Endelig er jeg tilbake

Og det kan fort bli mer jubel for Hushovd til helgen, for BMC har bestemt seg for å kjøre for nettopp Hushovd og lagkompis Greg Van Avermaet i Omloop Het Nieuwsblad i klassikerspesialist Phillipe Gilberts fravær.

– Nå er jeg optimist. Jeg er skikkelig godt i gang og ting fungerer bra, sier Hushovd.

– Jeg er optimist fordi jeg har vist solide takter. Omloop Het Nieuwsblad er et ritt jeg liker veldig bra og som jeg satte meg som et mål tidligere i vinter. Jeg vet hva som skal til i det løpet. Det skal selvsagt klaffe og sånn, men jeg liker løpet og den løypen som er der.

Les også: Hushovd etter Argentina-fiaskoen: – Kroppen fikk sjokk
Les også: Storlag ribbet for sykler til over millionen i verdi

Hushovd har gode opplevelser fra nettopp Omloop Het Nieuwsblad - i 2009 vant 35-åringen rittet da han den gang syklet for Cervélo. På lørdag er muligheten tilstede for å vinne det belgiske rittet for andre gang, men slagplanen er ikke meislet ut helt ennå.

– Vi får se litt hvordan det blir. Det er greit å ha det som utgangspunkt, så får vi se hvem av oss som er med i finalen. Jeg føler meg sterk nok til å vinne og jeg gleder meg, sier en offensiv Hushovd.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VANT I 2009: Thor Hushovd passerte mållinjen først i Omloop Het Nieuwsblad i 2009 foran Kevyn Ista og Juan-Antinio Flecha. (Foto: Geert Vanden Wijngaert, © GVW EJB**LON**)
VANT I 2009: Thor Hushovd passerte mållinjen først i Omloop Het Nieuwsblad i 2009 foran Kevyn Ista og Juan-Antinio Flecha. (Foto: Geert Vanden Wijngaert, © GVW EJB**LON**)

– Har full støtte i laget
For Edvald Boasson Hagen blir helgen hakket mer hektisk enn for Hushovd. Rudsbygdingen skal sykle både Kuurne-Brussel-Kuurne og Omloop Het Nieuwsblad sammen med Team Skys klassikerlag. Boasson Hagen har brukt mye av tiden på Mallorca denne sesongen, men det har vært en aktiv start på sesongen.

– Jeg startet jo i Australia og Qatar. Jeg fikk ikke noe voldsomt med toppresultater, men jeg tror jeg er i rute. Jeg hadde ikke forventet toppresultater nå, men det har vært en fin gjennomgang, sier Boasson Hagen til tv2.no.

– Hvordan ser du på mulighetene i Omloop Het Nieuwsblad?

– Vi er jo i starten av klassikersesongen, så jeg er spent på formen. Jeg har ikke satt med noe resultatmål, men jeg håper å være med i avslutningen og kjempe i toppen. Jeg har full støtte i laget, så jeg har mulighet til å gjøre det bra.

Sikter mot Paris-Roubaix
Team Skys hovedprioritet i helgens ritt er Geraint Thomas. Boasson Hagen er back-up, men det satses følgelig på begge to. Duoen har med seg blant andre Rasch, Bernhard Eisel, Mathew Hayman, Ian Stannard og Ben Swift på lasset. Målet er å gjøre laget i stand til å kjempe om seier i de aller største klassikerne denne sesongen.

– Det er det vi gjør nå. Vi kjører sammen hele klassikergjengen for å bli best mulig rustet til de største rittene. Vi lærer hverandre å kjenne – det har gått veldig bra så langt, sier Boasson Hagen, som har brukt store deler av for-sesongen sammen med resten av «klassikergjengen» i Team Sky.

Les også: Twitter-Kroon sjokkerer med lårmuskel-bilde
Les også: Piggtråd-Hoogerland påkjørt av bil – igjen

Paris-Roubaix, Flandern rundt, Milano-Sanremo og Tour de France er merket av som viktige punkt i Boasson Hagens sesong - av de er Paris-Roubaix det største.

– Jeg har mål om å være med i toppen i Paris-Roubaix, som er hovedmålet mitt. Flandern rundt er også et mål. Jeg vil prøve å være med helt i toppen – det er et mål i karrieren min. Men om det skjer i år, neste år eller om noen år får en bare se, sier Boasson Hagen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd før start i Paris-Roubaix i 2012. (Foto: Lauten, Daniel Sannum)
Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd før start i Paris-Roubaix i 2012. (Foto: Lauten, Daniel Sannum)

Sesongens første store mål for Hushovd er Milano-Sanremo, årets første klassiker. Hushovd har også forhåpninger om å komme med på BMCs sammenlagtsatsende Tour de France-lag.

– Laget har to mål – det ene er Cadel Evans og det andre er Tejay Van Garderen. Vi må bygge et sterkt nok lag til å klare det. Jeg føler meg sterk nok til det sånn som det ser ut nå, sier Hushovd.

– Skal gjøre alt for å vinne
Med flere nordmenn til start i Omloop Het Nieuwsblad lørdag, er sjansen til stede for norsk jubel for spurterne Boasson Hagen, Hushovd og Kristoff.

– Det er ikke umulig at vi ender opp sammen på oppløpet. Det skal noe til å kjempe mot de to – begge har vist at de er gode på den type løp, sier Hushovd.

– Jeg skal gjøre alt for å vinne uansett hvem jeg må spurte mot, sier Boasson Hagen.