Liverpool lekte med B-preget Swansea

Swansea ladet opp til ligacupfinalen med å sende et B-preget lag til Anfield søndag. Det endte med en forferdelig generalprøve og 0-5-tap mot Liverpool.

Waliserne møter Bradford på Wembley neste helg. Manager Michael Laudrup sparte flere av sine beste spillere i seriekampen som ble framskutt fra den helgen, blant annet Michu og Ashley Williams. Liverpool fikk nærmest fritt spillerom.

De helrøde har slitt med effektiviteten den siste tiden, og det var litt gamle synder over den første halvtimen (15 forsøk uten mål), men etter at Steven Gerrard satte inn 1-0 på straffespark etter 34 minutter ble det lekestue.

Philippe Coutinho spilte sin første Liverpool-kamp fra start. Den tidligere Inter-spilleren satte inn sitt første mål for Merseyside-laget 17 sekunder inn i 2. omgang. Etter pasning fra Luis Suárez, som var meget god søndag, kunne Coutinho med høyrefoten ordne 2-0 fra 15 meter.

Etter et vakkert angrep krydret med kombinasjoner og pasninger kunne José Enrique øke til 3-0 etter 50 minutter. Og Suárez selv kom på scoringslisten etter 56 minutter med venstrefoten. Daniel Sturridge, som i likhet med Coutinho ble hentet i januar, satte inn 5-0 iskaldt på straffespark etter 71 minutter.

I perioder framsto Swanseas straffefelt nærmest som en standplass i skiskyting der Liverpool gang etter gang kom til skudd. Liverpool spilte sin 400. hjemmekamp i Premier League. 243 kamper er endt med seier, 98 med uavgjort og 59 er tapt. (©NTB)