Trineline. (Foto: hesteguiden.com)
Trineline. (Foto: hesteguiden.com)

V5 Harstad: Dalens dag igjen?

Det lå i kortene at det kunne bli en fin dag for den lovende ungdomskusken Dag Sveinung Dalen forrige gang. Nok en gang er han godt forspent med mulige vinnere. Det ser mest lyst ut for Lykke Even i kaldblodseliten. Også Hans Christian Holm kan plukke med seg noen seire når han atter en gang legger søndagsturen nordover.

Anders Mikkelborgs V5-forslag:

Noen luringer og andre v/Morten Rustad:

V5a1: Et løp med svært mange uryddige hester. 4 EIGELANDS VIKTOR (26%) har levert to fine løp etter galopp på sin nye hjemmebane, og kan ikke få stort billigere løp. 9 SOLØY SANDRA (14%) kan kanskje true om hun går opp mot formen hun hadde i høst, men det så ikke slik ut 6/1 der hun galopperte i repriser. 11 SEVRIN (18%) får toppkusk og fra springspor forventes god start – tidlig gardering. Årsdebuterende 7 SCOTT ODIN (12%) prøvde seg i kriteriekval’ i fjor høst, og har en viss kapasitet. Av de mindre spilte har 5 LINUS TG (3%) og ikke minst 6 Å GNISTEN (1%) litt verdi som skrellbud. Å Gnisten bommet starten med 20m sist, men hadde trolig vært vinneren uten galopp i siste sving likevel.

V5a2: Meget svakt felt! 5 SO LIKE SO (29%) har vært jevnt ok i litt hardere lag, men skal passe seg særlig for 9 RICHTER NINE (12%), som kom fint tilbake etter galopp i første sving sist. Tapte 20-25m og spurtet bra da åpningen kom på oppløpet. 13 ROYAL NEWS (3%) har aldri vært noen stjerne, men mistet trolig annen på oppløpsgalopp i samme løp og var klart forbedret. Har en liten skrellsjanse. De to nykommerne 4 THAI DELIGHT (11%) og ikke minst 11 MILLSTREET (11%) er raske fra start. Ingen tøffinger, men har de beste kuskene og i dette laget kan det faktisk gå.

V5a3: Raske 7 SUPER ARISTO (40%) går ikke av veien for en sprint, og 1 SECRET POWER (25%) har vist flotte fremskritt den siste tiden. Den formsterke favorittduoen skal holde et øye med finske 8 EL ARNOLD (11%). Han har startet på sprint kun én gang tidligere – i fjor høst, vant da greit fra dødens på 1.16,4/1640a. HC Holm som kusk er et pluss. Grei avslutning fra køen nest sist, trøtnet fra dødens 500 igjen sist.

V5a4/b1: 14 MUSKELMANN GT (52%) vant etter pause i årsdebuten både i 2010 og 2012, og pleier å være godt forberedt. Motstanden er ikke all verden, men fra hele 60m tillegg er han ikke nødt til å lykkes. 4 EROTIC WURST (14%) og 3 NEMO SAVOY (9%) er to brukbare strekhester, mens 9 POWER VA BENE (10%) har vunnet mange løp på Harstad tidligere og er tilbake etter pause. 10 ASKENS FUJI (3%) har bedre form enn raden og blir litt kuskeforbedret. Det samme gjelder 12 EL JAMES (1%), som gikk bra etter å ha tapt 30-40m på galopp sist.

V5a5/b2: Fire skiller seg klart ut. 3 SUNNYBELL (51%) vinner ofte i denne klassen, men 1 HUNTER (16%) har vært nære ved å slå ham tidligere, var god sist og blir ikke så lett å ta ned om han forsvarer sporet. 2 ÅGÅRDS DICK (13%) har ofte hatt tillegg mot denne gjengen, satt stengt bak Sunnybell da de startet likt sist og er også seiersaktuell. 9 YANKEE SHOWBOAT (7%) truet Sunnybell både fra start og mot mål i sin Harstad-debut, men firet litt fra tet sist. Var da med på en knallhard innledning for å få teten, her blir det smygreise som passer aller best.

V5b3: 3 LYKKE EVEN (51%) sitt løp. Fikk en drøy tur sist, inkludert en kort galopp, men slugget likevel greit ned den andre strekhesten 2 PLENKRUTT (10%). I debuten på banen ble det knapt nederlag fra likestart mot gode 7 VINNELYKKA (25%), men hun står nå hele 40m bak! Og da skal det ikke kunne gå i et regelrett løp, der Lykke Even normalt får overta teten tidlig.

V5b4: Perfekt oppgave for 3 RED BAMBINO (57%), som fremdeles har fin form. Startrask, bra kusk, rett motstand og distanse. 6 CREME DE CHERIE (10%) kan utfordre om teten med treff i volten, og er en såpass dyktig sprinter at hun ikke er ufarlig fra den posisjonen. 12 DAVIDIA L (10%) og 9 POCKET BOOK (5%) er brukbare tilleggshester uten helt å ha toppform. Begge er ute i rett selskap. Småskummelt løp med litt svake kandidater om favoritten først svikter. 1 TT CROWN (1%) står nydelig inne i løpet, men holder helt uviss form etter pause.

V5b5: På utregning står 1 HUSBY LYNET (15%) til for å vinne, etter å ha slått noen av tilleggshestene fra likestart sist! 5 LYKKE TRUBBEN (13%) avsluttet meget bra i det løpet, og fulgte opp med enda en god spurt i mye hardere lag sist. Kan tape terreng i starten, ellers er han aktuell. 14 ILDFAKSEN (24%) stoppet ikke uventet helt etter å ha blitt offensivt kjørt i dødens sist. Holm kjenner hesten bedre, og med den rette reisen er det ingen som matcher ham på toppfart. Dog avhengig av både reise og godt humør for å nå frem.