OscarKlikketikklakkakakWeb
OscarKlikketikklakkakakWeb
TerryGoalBrentfordWeb
TerryGoalBrentfordWeb
LampsgOalBrentfordWeb
LampsgOalBrentfordWeb
TrottaGoalWeb
TrottaGoalWeb

Se Oscar-hælflikken i Chelseas målfest

Juan Mata banket inn 1-0 og Oscar viste brasiliansk magi før Chelsea-legendene Lampard og Terry fullførte scoringsballet.

Chelsea-Brentford 4-0
Se videosammendrag med alle scoringene i vinduet øverst!

Chelsea måtte unngå å gå i den klassiske undervurderingsfellen i FA-cupoppgjøret mot Uwe Röslers Brentford, og etter en ruskete 1. omgang hevet Rafael Benitez' mannskap seg etter hvilen.

Før pause var det faktisk gjestene som var nærmest ledelse, og hadde også en ball i nettet som ble underkjent fordi dommeren allerede hadde blåst frispark i Brentfords favør, men i 2. omgang ville Chelsea vise hvem som bestemte.

Juan Mata banket inn 1-0, før en nydelig hælflikk fra Oscar doblet ledelsen. Deretter tegnet legendene Frank Lampard og John Terry seg også på scoringslisten, og det hele endte med 4-0 til hjemmelaget.

– Når du ser på supertsjernene Chelsea har, så er nok 4-0 et greit bilde på forskjellen mellom lagene, sa Peter Beagrie i TV 2s studio etter kampslutt.

– Resultatet reflekterer ikke kampen. Vi spilte meget godt i 60 minutter, men med verdensklasse-spillere som de Chelsea har trenger man bare gjøre en liten feil for at de skal straffe deg. Vi gjorde en god figur og klubben stolt, nå kan vi konsentrere oss om ligaen. Vi skal fortsette å vinne og sementere plassen vår blant topp seks, sa Brentford-manager Uwe Rösler.

TV 2 Play: Se intervjuet med Rösler her

– Vi spilte godt i andre omgang, men det var ikke lett i dag. De forsvarte seg godt. Det har vært en god uke for oss. Nå begynner det igjen å bli tid for å tenke Europaligaen, sa Juan Mata.

Chelseas første målscorer var også full av lovord om to av sine lagkamerater.

– Oscar er fantastisk – en meget god fotballspiller. Han er enda ung, men han holder allerede et meget høyt nivå. Jeg er meget glad for å kunne spille med han. Frank Lampard er en bra fyr, en god kaptein og en legende. Fansen elsker han, og det er selvfølgelig en ære å spille fotball med han, sa Mata.

TV 2 Play: Se intervjuet med Juan Mata her

Også Tore André Flo var full av begeistring for midtbanespilleren, som scoret sitt 199. Chelsea-mål i karrieren på Stamford Bridge søndag.

– Han er en fantastisk spiller. Alle unge midtbanespillere skulle ha studert ham litt. Han er både foran og bak på nesten samme tid, han scorer mye mål men han er en kar som jobber veldig hardt tilbake også. Han er en fantastisk fyr på trening, og skulle vært et forbilde for veldig mange spillere.

Har du Chelsea-stjernene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League og FA-cupen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Chelsea med første muligheter
Allerede i åpningsminuttene på Stamford Bridge var Brentford-keeper Simon Moore nære ved å tabbe seg skikkelig ut. Et overlegg var tilsynelatende enkelt, men sisteskansen skapte litt dramatikk da det så ut til at at tok med seg ballen inn i mål. Heldigvis for gjestene klarte han å holde armene foran streken, og dermed slapp Uwe Röslers mannskap med skrekken.

Etter drøye ti minutter var Chelsea på farten igjen. Et hjørnespark fant veien til bakerste stolpe og Branislav Ivanovic, som headet mot det lengste hjørnet. Der kunne Demba Ba satt hodet på ballen, men rakk ikke helt frem og dermed rant sjansen ut i sanden. Ba spilte forøvrig i en kledelig maske etter nesebruddet mot Newcastle.

Like før 20 minutter var spilt kom hjemmelaget til en ny mulighet. Etter litt klabb og babb i feltet fikk først Frank Lampard muligheten, men han bommet på ballen. Ballen falt i stedet til Oscar, som klinket til, men strålende forsvarsspill fra gjestene fikk blokkert forsøket.

OscarSjanseWeb
OscarSjanseWeb

Dommeren snøt Brentford
Drøye fem minutter senere var brasilianeren på farten igjen. Til tross for at han skled i avslutningsøyeblikket overlistet han likevel Brentford-keeper Moore, men denne gangen ble Chelsea-stjernen stoppet av stolpen.

På motsatt side oppstod det en spesiell situasjon rundt sju minutter før pause. En Brentford-spiller ble lagt i bakken like utenfor 16-meteren, men ballen spratt til Marcello Trotta, som satte den i nettet. Dessverre for gjestene hadde dommer Neil Swarbrick allerede blåst friskpark i deres favør, og dermed var bienes jubel fånyttes.

– Du kan si hva du vil. Hvorfor spiller han ikke fordelen? Det er et frispark, men du har også Douglas som står ved siden av dommeren og påvirker ham. Du kan også si at Cahill drar opp armene og at det ikke nødvendigvis hadde blitt scoring, men hadde Swarbrick hatt litt teft så hadde han ventet litt lengre, og da kunne det kanskje vært 1-0 til Brentford, sa Thomas Myhre i TV 2s studio i pausen.

Det påfølgende frisparket ble satt rett i muren, og dermed ble det ingen pauseledelse for Uwe Röslers mannskap.

– Jeg så ballen i mål, og jeg så også at spilleren vår ble felt – jeg skjønner ikke helt hvorfor han ikke lot spillet gå, sa Rösler etter kampslutt.

I stedet gikk lagene til pause på stillingen 0-0 på Stamford Bridge.

Mata-suser sørget for 1-0-ledelse
Tre minutter ut i 2. omgang kom hjemmelaget til 2. omgangs første mulighet. Et innlegg fra venstre traff hodet til Branislav Ivanovic, som leverte en god heading som Simon Moore fikk avverget ved å slå ballen ut igjen i farlig rom. Heldigvis for Brentford-keeperen var Demba Ba noen små tideler for sent ute, og senegaleseren klarte derfor ikke å banke inn returen.

Etter rundt ti minutter kom den forløsende Chelsea-scoringen. Et utspark fra Petr Cech skapte en duell langt inn på bortelagets halvdel, der Demba Ba forstyrret Brentford-forsvaret såpass mye at ballen datt til Juan Mata. Spanjolen lot seg ikke be to ganger, og banket 1-0 i nettet med en suser fra distanse.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MataFEiring2Web
MataFEiring2Web

Oscar og Lampard med hvert sitt
Halvveis i omgangen kom Chelseas andre mål, da Branislav Ivanovic tok seg til dødlinjen og la inn foran mål. Der ventet Oscar, som med et lekkert hælspark fant veien til nettmaskene. Han var riktignok noe heldig, ettersom ballen gikk mellom beina på en forsvarsspiller på streken, men det var likefullt en lekker scoring av brasilianeren.

LampsgOalBrentfordWeb
LampsgOalBrentfordWeb

Kun noen få minutter senere smalt det på ny fra de blå. Et angrep på venstresiden sørget for at Frank Lampard stod umarkert i boksen, og i slike situasjoner lar ikke midtbanespilleren muligheten gå fra seg. Han var iskald og banket inn 3-0 med sitt 199. mål i Chelsea-karrieren.

Terry ville også være med
Snaue ti minutter før slutt kom hjemmelagets fjerde scoring. Et kort hjørnespark satte opp Oscar i innleggsposisjon, og brasilianeren la et flott overlegg mot bakerste stolpe. Der ventet kaptein John Terry, som knuste både keeper og en forsvarsspiller i duellen og stanget inn 4-0 for hjemmelaget.

– Jeg likte ikke akkurat det der. Jeg har jo 50 mål for Chelsea, og han scoret sitt 51., så å bli slått av en forsvarsspiller det er ikke bra, sa en Tore André Flo med glimt i øyet i TV 2s studio etter kampslutt.

Scoringen ble uansett den siste i oppgjøret, og dermed tok de blå seg komfortabelt videre til neste runde.

TerryGoalBrentfordWeb
TerryGoalBrentfordWeb

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Ashley Cole - David Luiz, Frank Lampard - Oscar, Juan Mata, Victor Moses - Demba Ba
Innbyttere: Ross Turnbull, César Azpilicueta, Ramires, Eden Hazard (for Moses, 65.), Fernando Torres, Ryan Bertrand (for Lampard, 81.), Yossi Benayoun (for Mata, 76.)

Brentford (4-5-1): Simon Moore - Shaleum Logan, Harlee Dean, Tony Craig, Jake Bidwell - Jonathan Douglas - Adam Forshaw, Toumani Diagouraga, Tom Adeyemi, Clayton Donaldson - Marcello Trotta
Innbyttere: Richard Lee, Lee Hodson, Scott Barron, Jake Reeves (for Diagouraga, 73.), Sam Saunders (for Forshaw, 78.), Harry Forrester (for Trotta, 56.), Paul Hayes