CoutinhoFeiringWeb
CoutinhoFeiringWeb
CoutinhoLiverpoolWeb
CoutinhoLiverpoolWeb

Coutinho åpnet målkontoen da Liverpool smadret Swansea

Se målshowet på Anfield som sørget for Liverpools første seier mot et lag på øverste halvdel av tabellen.

Liverpool-Swansea 5-0
Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Før søndagens oppgjør mot Swansea hadde Liverpool til gode å vinne mot et lag på øverste halvdel av tabellen. På eget gress på Anfield ble det dog virkelig uttelling mot Michael Laudrups gutter søndag.

Philippe Coutinho fikk sin første Liverpool-kamp fra start, og svarte med å score sitt første mål for klubben bare 15 sekunder ut i 2. omgang. Da var allerede de røde i ledelsen etter at Steven Gerrard hadde satt inn 1-0 fra straffemerket før pause.

– Han er en briljant spiller. Jeg rangerer ham virkelig høyt. 8,5 millioner pund er et varp for ham, sa Peter Beagrie i TV 2s studio etter kampslutt.

Gerrard og Suarez (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Gerrard og Suarez (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Etter at brasilianeren satte standarden for 2. omgang allerede i omgangens åpningssekunder var ikke Liverpool snauere enn at de scoret ytterligere to mål det neste kvarteret, signert José Enrique og Luis Suárez, før Daniel Sturridge satte inn kampens siste mål da han fikk overta straffesparkansvaret fra Steven Gerrard og banket 5-0 i nettet 20 minutter før slutt.

– Det var en fantastisk forestilling og jeg vil gi all honnør til spillerne. Det var viktig for oss å holde buret rent, og vi hadde fokus på det inn mot kampen. Vi var litt frustrerte med bare ett mål til pause, men da vi fikk det andre målet så raskt i andre omgang fortsatte vi i samme rytme, sa Brendan Rodgers etter kampslutt.

I TV 2s studio var man enige om at Liverpool hadde spilt en god kamp, men stilte også spørsmålstegn ved Michael Laudrups laguttak. Dansken hvilte nemlig seks sentrale spillere, blant annet begge midtstopperne og stjernespilleren Michu.

– All ære til Liverpool, men jeg lurer på om Swansea stoppet opp på bussturen til Liverpool og plukket med seg to midtstoppere på veien. Det midtforsvaret der er noe av det mest begredelige jeg har sett, men Liverpool var gode, sa Thomas Myhre i TV 2s studio etter kampslutt.

– Du får ikke akkurat selvtillit av å tape 0-5 i en fotballkamp før den ligacupfinalen, så hvor smart det var vet jeg ikke helt, sa Tore André Flo.

Flo, som selv hadde for vane å score i debuten for sine klubber, mente Philippe Coutinho knapt kunne fått en bedre opplevelse i sin første Liverpool-kamp fra start.

– Det er kjempeviktig. Det er utrolig godt å komme sånn i gang, få et mål med en gang og senke skuldrene litt, sa den tidligere Premier League-stjernen.

Har du Liverpool-stjernene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Frisk Suárez i innledningen
Swansea-manager Michael Laudrup var tydelig bekymret forut for neste helgs ligacupfinale mot Bradford, og valgte å hvile stjerner som Michu og kaptein Ashley Williams fra start på Anfield. Den første sjansen i kampen falt til hjemmelaget og Luis Suárez. Uruguayaneren dro med seg ballen og fikk avsluttet fra rundt 16-meteren, men skuddet traff midt på Michel Vorm som reddet og holdt ballen i fast grep uten store problemer.

På motsatt halvdel skapte Roland Lamah farligheter like etterpå, men da han skulle servere Itay Shechter på blank kasse viste Jamie Carragher det oppofrende forsvarsspillet han har gjort i en årrekke og avverget med en strålende skliktakling.

Etter snaue kvarteret fikk Liverpool en god mulighet. Luis Suárez ble lagt i bakken like utenfor 16-meteren, og dommer Howard Webb tildelte de røde frispark i meget farlig posisjon. Steven Gerrard satte frisparket i muren, mens Suárez banket returen langt over mål. Kun to minutter senere oppstod en tilsvarende sjanse da Suárez nok en gang ble lagt i bakken. Denne gangen tok han frisparket selv, men plasserte det et godt stykke over målet til Michel Vorm. Minuttet etter forsøkte han seg så på volley, men også dette forsøket gikk over mål.

Sturridge gikk i bakken - fikk ikke straffespark
Etter rundt 25 minutter oppstod en meget spesiell situasjon på Anfield. Daniel Sturridge ble spilt fri av Luis Suárez og dro seg løs fra de første Swansea-forsvarerne, før han ble felt av Kyle Bartley. Liverpool-spissen gikk i bakken, men ballen spratt til Philippe Coutinho, som bare skulle sette ballen i nettet fra kloss hold.

STurridgeMontasje
STurridgeMontasje

Det klarte ikke brasilianeren, som i stedet avsluttet til side for mål. Dommer Howard Webb viste ikke tegn til at han hadde benyttet seg av fordelsparagrafen, og trolig ble hjemmelaget snytt for straffespark i den situasjonen.

Suárez fikk straffe - Gerrard scoret
Snaue ti minutter senere skulle Liverpool allikevel få muligheten fra elleve meter. Kemy Agustien gav Luis Suárez en liten dytt i ryggen, og da uruguayaneren gikk i bakken dømte Howard Webb ved den anledningen straffespark. Steven Gerrard, som misset fra tilsvarende posisjon mot WBA forrige runde, banket ballen nede til høyre for Michel Vorm og sørget for 1-0 for Liverpool.

Det var også pauseresultatet på Anfield.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LiverpoolMontasjeSTraffeFik
LiverpoolMontasjeSTraffeFik

Coutinho med drømmedebut fra start - så scoret José Enrique
2. omgang kunne ikke startet på bedre vis for hjemmelaget og debutanten fra start Philippe Coutinho. Brasilianeren satte fart på direkte fra avspark, og kun 16 sekunder var spilt da han banket ballen i nettet til 2-0-ledelse. Skuddet gikk riktignok rett på Michel Vorm, men var såpass hardt at sisteskansen ikke klarte å avverge og dermed var Liverpool-ledelsen doblet før publikum på Anfield hadde satt seg.

De fleste hjemmesupporterne hadde nok satt seg fem minutter senere, og det var de nok glade for ettersom det da kom enda en scoring fra hjemmelaget. Daniel Sturridge fant José Enrique inne i boksen, og venstrebacken kastet seg fram og satte inn 3-0 med en lang tå.

Suárez scoret det fjerde
Liverpool ga seg ikke med det, og allerede drøye fem minutter etter 3-0-scoringen smalt det på ny. Luis Suárez beviste både at hans egne dribleferdigheter er inntakt og at ikke Swansea stilte med sine beste menn i forsvarsrekken da han på elegant vis danset seg vei gjennom de hvites forsvar og lekkert satte 4-0 i nettet med venstrefoten.

SuarezGoalSwanseaWeb
SuarezGoalSwanseaWeb

Dermed hadde Liverpool scoret tre ganger i løpet av 16 minutter på Anfield, men de røde var ikke leie av å produsere sjanser. Daniel Sturridge ble spilt gjennom etter drøye timen og avsluttet knallhardt, men denne gangen reddet Michel Vorm Swansea fra ytterligere baklengsmål.

Sturridge fikk sjansen på ny to minutter senere da han ble spilt gjennom av Jordan Henderson, men også denne gangen ble Liverpools nye spisstjerne hindret av Vorm, som leverte en flott benparade og fikk avverget til hjørnespark.

Nytt straffespark gav Sturridge scoring
20 minutter før slutt fikk Liverpool nok et straffespark, da et overlegg traff Wayne Routledge i armen, og denne gangen lot Steven Gerrard ansvaret gå til Daniel Sturridge. Spissen hadde misset flere sjanser tidligere, men fra elleve meter lot han ikke muligheten gå fra seg.

Til tross for at Michel Vorm var i riktig hjørne var nederlenderen sjanseløs på avslutningen, og dermed stod det 5-0 til de røde. Like etter kunne Sturridge scoret på ny, men avslutningen fra rundt 16 meter traff tverrliggeren og spratt deretter over målet til Vorm.

Det kom ikke flere scoringer de siste 20 minuttene, og dermed endte det 5-0 på Anfield etter det som var en strålende ettermiddag for Brendan Rodgers og hans lag.

Lagoppstillingene

Liverpool: Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, José Enrique - Lucas Leiva, Steven Gerrard, Philippe Coutinho, Stewart Downing, Daniel Sturridge, Luis Suárez
Innbyttere: Petar Gulacsi, Martin Skrtel, Jordan Henderson (for Coutinho, 60.), Jonjo Shelvey, Raheem Sterling, Joe Allen (for Lucas, 73.), Fabio Borini (for Suárez, 78.)

Swansea: Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Kyle Bartley, Garry Monk, Ben Davies - Leon Britton, Kemy Agustien, Jonathan De Guzman - Pablo Hernández, Roland Lamah, Itay Shechter
Innbyttere: Gerhard Tremmel, Angel Rangel (for Shechter, 82.), Ashley Williams, Michu, Wayne Routledge (for Lamah, 64.), Nathan Dyer (for Hernández, 76.), Luke Moore