Ross hedret Carter med Slam Dunk-seier

Førsteårsproffen Terrence Ross fra Toronto Raptors er den nye «Air Canada». Han hedret Vince Carter da han vant Slam Dunk-konkurransen i NBA lørdag.

Ross brukte trøya til tidligere Raptors-stjerne Carter da han vant finalen mot tittelforsvarer Jeremy Evans. Han var ni år gammel da Carter for 13 år siden leverte den kanskje mest minneverdige oppvisning i Slam Dunk-konkurransens historie.

– Dette var det jeg likte best å se på TV da jeg var barn. Å vinne det selv trodde jeg aldri at jeg skulle klare. Det har vært en utrolig opplevelse, og veldig moro, sa Ross.

Et ekspertpanel kåret finalistene etter de innledende rundene i den mest spektakulære av ferdighetskonkurransene dagen før NBAs årlige allstarkamp. I finalen var det tilhengerne som fikk avgjøre, gjennom sosiale medier. Ross fikk 58 prosent av stemmene.

Utah Jazz-spiller Evans innledet finalen på utspekulert vis. Han hoppet opp og dunket over et staffeli med et tildekket maleri. Så avduket han maleriet, som var hans egen framstilling av dunken han nettopp hadde utført. Han avsluttet med å signere «mesterverket», til voldsom jubel.

Ross svarte ved å ikle seg «Air Canada» Carters trøye nummer 15 og utføre en kraftfull og akrobatisk dunk. Evans hoppet deretter over en sittende Dahntay Jones, som lobbet ballen til ham, og dunket med en hånd. (©NTB)