VANT: Therese Johaug beviste at VM formen er inne. (Foto: Scanpix)
VANT: Therese Johaug beviste at VM formen er inne. (Foto: Scanpix)
VANT: Therese Johaug (Foto: NRK)
VANT: Therese Johaug (Foto: NRK)

Johaug knuste konkurrentene: - Målet er medalje, drømmen er gull i VM

Therese Johaug slo til da Marit Bjørgen valgte å kaste inn håndkle.

Davos/Bergen (TV 2 Sporten): Therese Johaug var i en klasse for seg selv på kvinnenes 10 kilometer i verdenscupen i Davos. Johaug ser ut til å ha funnet VM-formen. Den norske jenten ledet fra start til mål på distansen en uke før VM i Val di Fiemme starter.

LES OGSÅ: Marit Bjørgen droppet 10 kilometeren i Davos: - Betyr ingenting for VM

Johaug vant foran Justyna Kowalczyk, som endte 8,7 sekunder bak Johaug.

Kanskje Marit hadde slått hardt fra seg hvis hun stilte til start. Men jeg tror det var fornuftig av henne å ta vare på overskuddet og ikke gjøre noe dumt før mesterskapet starter

- Jeg håper å kjempe om pallen i VM og jeg er veldig glad for denne seieren i Davos. Det føles godt at formen er god før VM starter, sier Johaug på pressekonferansen etter den suverene seieren i Davos.

Før hun fortsetter:

- Dette var min første individuelle seier så langt og det er utrolig moro å vinne skirenn. Spesielt moro var det å se at jeg tok mange sekunder på slutten av løypen, der det er er masse nedover, sier Johaug.

- Marit hadde slått fra seg
24-åringen valgte å stå over sprinter lørdag, men slo voldsomt tilbake på dagens fristilrenn.

Johaug er imidlertid usikker på om prestasjonene på 10 kilometeren i Davos hadde holdt til gull i VM i Val di Fiemme.

- Det er vanskelig å si. Kanskje Marit hadde slått hardt fra seg hvis hun stilte til start. Men jeg tror det var fornuftig av henne å ta vare på overskuddet og ikke gjøre noe dumt før mesterskapet starter, konkluderer Johaug - som har satt seg som mål om medalje i det kommende ski-VM.

- Ja, jeg har som mål å ta medalje og drømmer selvsagt om et nytt gull. Samtidig er det sånn at alle sammen spisser formen frem mot VM og skal du lykkes så må du ha marginene på din side; gode ski, dagsformen må sitte og du må ha en dose flaks. Uansett så er det utrolig moro å reise fra Davos med seier, sier hun.

BLIR DET NYE GULL I SOTSJI?: Christian Paasche kommenterer når Marit Bjørgen går langrenn i OL om ett år. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
BLIR DET NYE GULL I SOTSJI?: Christian Paasche kommenterer når Marit Bjørgen går langrenn i OL om ett år. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

- En god gjennomkjøring
- Du brukte ikke for mye krefter på dette rennet like før VM?

- Nei, jeg føler at jeg fikk en god gjennomkjøring var det viktigste og jeg kjenner at formen er der den skal være før VM. Det viser at den treningen jeg har lagt ned i løpet av sesongen har gitt resultater, og det er artig å få det ut i konkurranse, svarer Johaug på TV 2 Sportens spørsmål.

Det ble også en opptur for Kristin Sørmer Steira som endte å tredjeplass 13,4 sekunder bak vinneren.

Heidi Weng endte på niendeplass 40,8 sekunder bak Johaug.

- Var nervøse og spente
Landslagssjef Egil Kristiansen er godt fornøyd med to på pallen i Davos.

- Både Kristin og Therese gikk to solide løp og fort fra start. De var småspent og nervøse før dette rennet, men det føles godt at de fikk gode resultater, sier han til TV 2 Sporten.

- Du frykter ikke at de brukte for mye krefter før VM?

- Nei, det tror jeg ikke at de gjorde. Det er først neste lørdag de skal gå duathlon i VM og jeg det er akkurat passe tid til å samle krefter, sier han.