Ny seier for Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred nyter gode dager i Hamburg. Lørdag spilte han igjen fra start i 1-0-seieren hjemme mot Borussia Mönchengladbach i tysk Bundesliga.

Håvard Nordtveit satt for en sjelden gangs skyld på benken for gjestene og kom inn først helt i slutten av kampen. Nordmannen ble trolig hvilt etter å ha spilt store deler av torsdagens 3-3-kamp mot Lazio i europaligaen.

HSV-stjernen Rafael van der Vaart scoret kampenes eneste mål etter 24 minutter. Det var klubbens annen seier på rad. Forrige helg overrasket Hamburg med 4-1-seier borte mot tittelforsvarer Borussia Dortmund.

Skjelbred ble byttet ut etter 75 minutter. Trønderen virker å ha fått sitt endelige gjennombrudd i tysk fotball. Hamburg er nummer seks på tabellen, men det er ikke mange poengene opp til en mesterligaplass.

Mönchengladbach er fire poeng bak HSV og er på en niendeplass.

Etter tre strake kamper uten seier, slo Leverkusen til med 2-1 hjemme mot nedrykkstruede Augsburg. Stefan Kiessling og Lars Bender scoret målene for vertene. Hjemmelaget tok tilbake annenplassen, men Dortmund kan ta den igjen med seier i kveldskampen mot Eintracht Frankfurt. (©NTB)