VERDENSMESTER: Mikaela Shiffrin (17) vant VM slalåmen i Schladming. (Foto: Scanpix/montasje)
VERDENSMESTER: Mikaela Shiffrin (17) vant VM slalåmen i Schladming. (Foto: Scanpix/montasje)
VERDENSMESTER: Mikaela Shiffrin (17) vant VM slalåmen i Schladming. (Foto: Scanpix)
VERDENSMESTER: Mikaela Shiffrin (17) vant VM slalåmen i Schladming. (Foto: Scanpix)

Astrid Lødemel om alpinkometen: – Jeg fikk nesten tårer i øynene

TV 2s alpinekspert ble så glad på Mikaela Shiffrins (17) vegne at tårene måtte holdes tilbake.

Lørdag kjørte den amerikanske alpinkometen Mikaela Shiffrin inn til VM-gull i slalåmen i Schladming. 17-åringen leder verdenscupen i slalåm, og var en av favorittene før start.

Det var et massivt press som lå på den unge jentens skuldre da hun skulle kjøre andre omgang etter tredje beste tid i den første omgangen. Shiffrin innfridde forventningene og vant foran Michaela Kirchgasser fra Østerrike og Frida Hansdotter fra Sverige.

– Utrolig sterkt
– Det er bare helt fantastisk. Hun er 17 år, leder verdenscupen og kjører en så bra andreomgang. Jeg hadde sagt at hun var min favoritt, men jeg må innrømme at jeg løy til meg selv. Jeg fikk nesten tårer i øynene da hun vant, sier Astrid Lødemel.

Les også: Alpinsensasjonen sovnet i skibakken – våknet og vant med 11 sekunder

TV 2 alpinekspert er mektig imponert over den unge stjernen, som ble den tredje yngste VM-vinneren i slalåm gjennom tidene.

– Jeg har fulgt med henne denne sesongen. Det er ikke et enkelttilfelle. Hun leder allerede verdenscupen i slalåm, og kjører så bra i VM. Det er utrolig sterkt, mener Lødemel.

– Stor fremtid
Shiffrin har landsmann Ted Ligety som sitt store forbilde, men Lødemel tror 17-åringen har potensial til å bli minst like stor som ham.

Les også: Alpinstjerne etter skrekkskade: – Det blir lange skjørt i sommer

– Hun kjører så utrolig bra på ski og er veldig «amerikansk» i stilen. Hun gir alt fra start og kjører med full innsats. Det er så kult. Hun har en stor fremtid foran seg, sier hun.

– I tillegg er hun er skikkelig gladjente. Man blir bare så glad av å se på henne.

Se alpintalentet stråle i seiersintervju med TV 2:

698851

– Ikke godt nok
For de norske jentene ble VM-slalåmen en gedigen nedtur. Først kjørte Nina Løseth ut etter fire porter i første omgang, før søster Mona kjørte ut i andre omgang. Lødemel er ikke imponert over norsk kvinnealpint for tiden.

– Vi må bare innrømme at det ikke er godt nok. De klarer ikke å fullføre. Samtidig må vi innse at de er her for å bli et sterkere lag, sier Lødemel.