SUVERENE: Emil Hegle Svendsen og Tora Berger er VM konge og VM dronning i Nove Mesto. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
SUVERENE: Emil Hegle Svendsen og Tora Berger er VM konge og VM dronning i Nove Mesto. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Svendsen
Svendsen

Norges skiskytingsdominans bekymrer ikke

– Én mann og én kvinne fra Norge dominerer, ellers er spekteret bredt, sier IBU-president Anders Besseberg.

NOVE MESTO (TV 2 Sporten): Norge har tatt sju av ni gull så langt under VM i skiskyting. Det bekymrer ikke det internasjonale skiskytteforbundet.

Anders Besseberg går ikke med på at Norge dominerer mesterskapet, og har tvert imot et håp om at det skal settes rekord i antall nasjoner som tar medalje.

bilde
bilde

11 nasjoner har til nå stått på pallen i Nove Mesto, rekorden var med det tangert allerede før stafetten lørdag. Der kom det ingen nye medaljeland, men søndagens to fellesstarter gjenstår fortsatt.

– Én mann og én kvinne fra Norge dominerer, ellers er spekteret bredt, sa president i det internasjonale skiskytingsforbundet før herrestafetten.

Emil Hegle Svendsen har tatt gull i alt han har stilt opp på, til nå mixed-stafett, sprint, jaktstart og senest herrestafetten.

Da han sto over normaldistansen torsdag så hans franske erkerival Martin Fourcade sitt snitt til å ta gullet.

Les også: Svendsen poserte for publikum etter siste skyting: – Vanskelig å holde følelsene tilbake

Tora Berger var også en del av mixed-laget som tok gull på åpningsdagen, hun måtte gi tapt for ukrainske Olena Pidhrusjna på sprinten, men har likevel en eventyrlig medaljefangst med gullene på jaktstarten, normaldistansen og stafetten.

– Jeg føler ikke vi dominerer, vi har Emil og Tora, ellers er resten av våre et stykke nede på listene, selv om de kan ha gode enkeltdager, sier president i Norges Skiskytterforbund Tore Bøygard.

– Vi reiser jo hit for å ta medaljer, jeg regner med jeg ikke får spørsmål om å gå av i år, gliser han, og sikter til fjoråret, da Norge sviktet på herresiden, og han måtte ta imot spørsmålet om sin avgang fra media.