Petter Northug og Emil Jönsson (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)
Petter Northug og Emil Jönsson (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)

Emil Jönsson om Petter Northug: – Han er mitt idol, derfor vil jeg slå ham

Sveriges sprintgullkandidat Emil Jönsson tror Petter Northug kan ta gull på alle distanser i ski-VM i Val di Fiemme.

Davos (TV 2 Sporten): Petter Northug trekker spesielt frem Sveriges Emil Jönsson som en av de argeste rivalene på VM-sprinten i Val di Fiemme førstkommende torsdag.

LES OGSÅ: Her bli Pølsa veldig kosesyk etter Brandsdal-krasj

– Jeg satser på å gå en god sprint. Emil har stort sett vært bedre enn meg i klassisk sprint, men jeg håper i et mesterskap med god form, og en tøff løype, at jeg kan ta ham, slo Petter Northug fast på en pressekonferanse i Davos.

Petter Northug er mitt idol og jeg ser opp til Petter. Det trigger alltid litt ekstra å møte ditt idol og det er jo dine idol du vil slå og gå fortere enn

– Han er mitt idol, og idoler vil du slå
Sveriges gullkandidat Emil Jönsson legger ikke skjul på at han gleder seg til duellen mot Northug.

– Ja, det er flere som kan være med i medaljekampen – men Petter Northug er alltid god i mesterskap og han jeg er mest urolig for. Jeg holder Petter som en ekstremt bra outsider, forteller Jönsson.

For svensken vil gi alt for å snyte Northug for det edleste medalje på sprinten i ski-VM.

– Duellen mellom Sverige og Norge blir kul. Det er en herlig kjærlighet mellom landene og vi liker hverandre. Vi snakker et språk som begge forstår og er gode naboer. Petter Northug er mitt idol og jeg ser opp til Petter. Det trigger alltid litt ekstra å møte ditt idol og det er jo dine idol du vil slå og gå fortere enn, fastslår Emil Jönsson overfor TV 2 Sporten.

FÅR HAN REVANSJ? Emil Jönsson gratulerer Marcus Hellner med gull på VM-sprinten, mens Petter Northug måtte ta til takke med sølv. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
FÅR HAN REVANSJ? Emil Jönsson gratulerer Marcus Hellner med gull på VM-sprinten, mens Petter Northug måtte ta til takke med sølv. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

– Kan ta syv (!) gull
– Hvor mange gull tror du Petter Northug kan ta i Val di Fiemme?

– Syv gull, svarer Jönsson og ler, før han blir litt mer alvorlig:

– Jeg vet ikke hvor mange gull han tar, men han er en gullkandidat på alle distanser i et mesterskap. Da må imidlertid alt klaffe for ham, for det finnes flere sterke konkurrenter. Men jeg er overbevist om at han har sjansen til å ta gull i alle renn han stiller opp i, Petter Northug er en imponerende skiløper, sier svensken om sitt store idol – som han nå altså vil vippe av pinnen.

DEBATT:
Hvor mange medaljer tror du Petter Northug tar i VM i Val di Fiemme? Ta debatten i kommentarfeltet under!