TIL VM SOM RESERVE: Øystein «Pølsa» Pettersen ble tatt ut til VM i Val di Fiemme. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
TIL VM SOM RESERVE: Øystein «Pølsa» Pettersen ble tatt ut til VM i Val di Fiemme. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

«Pølsa» fly forbannet: – Jeg ble urettferdig behandlet!

Øystein «Pølsa» Pettersen reagerer på at han ble diskvalifisert under verdenscupsprinten i Davos.

Davos (TV 2 Sporten): Øystein «Pølsa» Pettersen kom seg til kvartfinalen, men røk ut etter fjerdeplass og diskvalifikasjon av FIS-juryen under lørdagens verdenscupsprint i Davos.

LES OGSÅ: Her bli Pølsa veldig kosesyk etter Brandsdal-krasj

Etter å ha fått beskjeden om at han var disket, måtte «Pølsa» bruke en god stund på å roe seg ned før han møtte pressen.

Han er nemlig sterkt uenig i juryen avgjørelse.

- Jeg ble visstnok disket fordi jeg valgte det raskeste sporet. Men nå spiller det jo ingen rolle, jeg ødela rennet for meg selv fordi jeg tok en dårlig sistesving inn på stadion, sier Øystein Pettersen til TV 2 Sporten.

- Ja, det er kjipt å ryke ut og jeg føler det var urettferdig at jeg ble disket. Jeg synes ikke at jeg gjorde noe feil og ser på meg selv som en rederlig og fair løper.

- Veldig sint
- Du virket veldig sint etter rennet?

- Ja, det er kjipt å ryke ut og jeg føler det var urettferdig at jeg ble disket. Jeg synes ikke at jeg gjorde noe feil og ser på meg selv som en rederlig og fair løper. Men det er tydeligvis ikke alle som er enige i det, svarer han – og sikter til verdenscupjuryen til FIS.

«Pølsa» beskriver episoden som førte til at han ble disket slik:

- Jeg kom først ned på stadion og tok det jeg mente var det raskeste sporet ut. Jeg hadde en amerikaner bak meg, men juryen mente jeg sperret for ham. Jeg merket selv at jeg var litt nær oppi ham, men underveis sa jeg sorry og han sa selv at dette ikke var noe hinder for ham, forteller «Pølsa», som hadde store ambisjoner på sprinten i sveitsiske Davos.

- Ambisjonene mine var å komme til finalen. Jeg synes at jeg gikk en god prolog og føler meg i bra form. Men det er mange gode skiløpere og for min egen del må jeg bare stå på videre og lære av dette, konkluderer han.

Øystein Pettersen (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Øystein Pettersen (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

- Klar for VM om noen blir syke
30-åringen må være hjemmeværende reserve under det kommende ski-VM i Val di Fiemme, og legger ikke skjul på at han svært gjerne ville vært med til de italienske alpene for å kjempe om norske medaljer.

- Men jeg er reserve fordi noen andre har gått fortere enn meg på ski. De fire som er tatt ut til sprinten er tatt ut fordi de har jobbet like hardt som meg for å komme til VM og jeg satser på at de forsvarer Norges ære, sier han.

- Så du håper ikke på sykdom eller skader underveis i mesterskapet slik at du får sjansen?

- Nei, sånn skadefryd har jeg ikke. Jeg har selvfølgelig lyst til å gå VM, og hvis noen blir syke eller skadet så vil jeg steppe inn og er klar til å «kline til», fastslår han.