«Rett vest» uten tårer for Nina Løseth

– Alt her i Schladming har gått «rett vest». Nå må jeg analysere dette, og deretter er målet å gjøre det «dritbra» i de to siste europacuprennene.

Slik oppsummerte Nina Løseth VM-innsatsen sin for NTB etter at hun hadde kjørt ut i den fjerde porten i slalåmrennet lørdag. For henne var konkurransen over omtrent før det hadde startet.

– Dette mesterskapet har vært en stor skuffelse, og det er ingen andre enn meg som har skylda. Likevel velger jeg å se dette i en litt større sammenheng. Her er det to renn som har gått uten klaff i det hele tatt. Det som er synd er at disse to rennene er i VM, for oppmerksomheten blir så stor her.

– Men jeg kan ikke deppe for mye. Dette er comeback-sesongen min etter å ha slitt med skade veldig lenge. Jeg ser på dette som to helt vanlige renn som gikk dårlig. Smilet har jeg beholdt. Det er ingen tårer, og jeg vet det går opp og ned i idrett. Slik er det bare, sa Nina Løseth.

Hun deltok i VM for tredje gang etter debuten i Åre i 2007. Deretter var hun med i Val d'Isère sammen med storesøster Lene og lillesøster Mona. Tre søstre i ett og samme mesterskap skapte oppmerksomhet, og i alle fall i norsk sammenheng var det historisk.

Innsatsen ble ikke som de hadde håpet, og da de tre søstrene kom hjem fra mesterskapet for fire år siden, ble de møtte av avisoverskrifter som sa «Historisk nedtur». (©NTB)