Morten Gamst Pedersen (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Morten Gamst Pedersen (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Usikkerhet om Gamsts Blackburn-fremtid etter Twitter-melding

– Jeg har spilt fire av de fem siste kampene, kontrer hovedpersonen selv.

Liverpool (TV 2 Sporten): Lokalavisjournalist Andrew Cryer er den reporteren som kjenner det indre liv i Blackburn aller best. Da Cryer fredag kveld skrev på twitter at han «frykter vi er i ferd med å se slutten på Pedersens karrière i Blackburn», begynte spekulasjonene rundt 31-åringen å florere.

Selv tar nordmannen det hele med knusende ro.

– Hvor leste du det, sa du? Jeg er ikke på twitter og kan ikke forholde meg til alt som står i media.

– Jeg har spilt fire av de fem siste kampene, vi har begynt å plukke bra med poeng og ting ser bra ut, sier Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

– Tror tiden hans er ute
Cryer begrunner twittermeldingen slik:

– Det ble nok tatt litt ut av proporsjoner. Det jeg mener er at når manager Michael Appleton i dag henter David Bentley på lån, og i tillegg er på jakt etter en kantspiller til, så gjør det sjansene til Pedersen mindre, oppklarer journalisten til TV 2 Sporten.

– Han ble benket sist tirsdag mot Blackburn, og i tillegg så er det flere spillere på vei tilbake fra skade, som Leon Best, Dickson Etuhu og Joshua King, som alle er utfordrere til Gamst, følger han opp.

Dette gjør at Cryer tror Gamst Pedersens tid i Blackburn nærmer seg slutten.

– Hvilket jeg syns er synd, for han bidrar fortsatt offensivt med mange målgivende og en fin dødballfot, sier han.

Slitesesong
Etter å ha vært fast på laget nærmest kontinuerlig siden han signerte i 2004, har den første sesongen i Championship, etter nedrykket fra Premier League i våres, vært en blandet opplevelse for nordmannen.

Han fikk gradvis mindre spilletid etter at Steve Kean fikk sparken, og Gamst Pedersen hadde liten tillit under Henning Berg. Det medførte i oppslag der 31-åringen kritiserte landsmannens lederstil.

LES OGSÅ: Henning Berg saksøker Blackburn for millionbeløp

– Det der er historie nå. Michael Appleton har kommet inn og vært klar og tydelig, med sine folk og bestemte instrukser, sier Gamst om Bergs erstatter.

– Så du mener det er en av grunnene til at det går bedre nå, i kontrast til det du kalte Bergs «myke» lederstil?

– Det vet jeg ikke, men vi har hvert fall begynt å vinne kamper og tar poeng som gjør at vi kan være med å kjempe om opprykk. Men ingen tar av her, det er en litt kjedelig klisjé, men vi tar en kamp av gangen, forklarer Gamst.

– Hva tenker du om din egen fremtid?

– Nei, jeg kan ikke gjøre annet enn å stå på og spille så godt jeg kan. Nå har jeg fått mer spilletid i det siste, og jeg er fortsatt den med flest assists selv om jeg har spilt mindre enn mange av de andre offensive spillerne denne sesongen, sier han.

Ikke hørt fra landslagsledelsen
Kontrakten til det som trolig er Blackburns best betalte spiller, med rundt 450 000 kroner i ukelønn, går ut sommeren 2014. I høst var det snakk om en forlengelse, men de planene har ikke materialisert seg.

– Jeg forholder meg til kontrakten min, og nå er transfervinduet stengt, så nå kan det ikke skje så mye, ler mannen med over 70 landskamper for Norge.

Fra å være en av de viktigste bærebjelkene på landslaget, er veteranen langt ute i Drillo-kulda.

– Jeg har ikke hørt noe fra dem, og du må nesten snakke med Drillo og Ola By Rise om de følger med på meg. Men jeg har alltid full motivasjon til å spille for Norge, det har jeg alltid sagt.

– Ser du på Brasil-VM som din siste sjanse til å spille i et mesterskap, som John Arne Riise har sagt?

– Tja, hehe. Jeg har ikke tenkt så langt, det får vi ta med tida, men det hadde så klart vært veldig gøy å spille et VM i Brasil for Norge, svarer Gamst.

Nå har han fokus på Arsenal-kampen i FA-cupens 5. runde lørdag ettermiddag.

– Vi har hatt noen blandete opplevelser på Emirates før, men vi kommer som underdogs og har ingenting å tape. Det blir herlig å spille på en så flott, ny arena og med en så fin gressmatte. Vi gleder oss, forteller nordmannen fra hotellrommet i London.